Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Orden Victoria inte vill höra – sprids nu i utlandet: "Är ledsen"

07 okt, 2023, 17:00 

Kronprinsessan Victoria har fått ett dystert besked.

Annons

Kungafamiljen är stor, och full av kärlek. Men ibland räcker det inte till, och man tvingas gå skilda vägar. För några dagar sedan skakades kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip av en skilsmässa i sin nära krets, uppgifter som nu spridits till utlandet.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Kungabarnens kusin Oscar Magnuson skiljer sig

Det är kungabarnens kusin, Oscar Magnuson, som skiljer sig från sin Emma. Kärlekssagan tog fart på 00-talet, och 2009 blev Oscar och Emma sambos.

Efter tolv års äktenskap har de nu nått vägs ände:

– Vi har bestämt oss för att gå skilda vägar. Men vi är goda vänner och fortsätter ha en bra relation. Vi har bestämt att det är bättre för oss. Det är sådant som händer i livet, sa Oscar Magnuson till Expressen.

Annons

Oscar är prinsessan Christinas mellanson, den av Hagasessorna som också ska stå Victoria allra närmast. Beslutet är givetvis mycket trist för alla inblandade, och Oscar står sina kusiner nära.

Han och Emma närvarar ofta på större kungliga tillställningar såsom bröllop och dop. Oscar är dessutom gudfar till prins Oscar.

Oscar Magnuson och Emma Magnuson
Oscar och Emma på prins Gabriels dop.

Trista uppgifterna om kungafamiljen sprids i utlandet

Det är aldrig kul när en relation tar slut, inte heller för kusinerna som ju såklart vill Oscars bästa. Och nu har denna trista nyhet spridit sig till utlandet.

Annons

I tyska Gala står det att kronprinsessan "är ledsen" och beskriver det mer ingående:

"Tråkiga nyheter för svenska kungafamiljen: Efter firandet av kung Carl Gustafs årsdag, 77, kommer sannolikt en separation i den närmaste familjekretsen av kronprinsessan Victoria och prins Daniel att dämpa stämningen."

Detsamma skriver Bunte, även den från Tyskland:

"Victoria och hela hennes familj kommer säkert att vara ledsna över denna separation"

Detta är den andra skilsmässan på kort tid som drabbar kungafamiljen. För mindre än en månad sedan meddelade Mattias Klum, vän till Carl Philip och Sofia, att han går skilda vägar från sin Iris.

Foto: TT

Annons