Oro i Danmark efter Margrethes operation – hovet vägrar att svara

01 mar, 2023, 06:00 

Danska hovet lägger locket på.

Annons

I början av februari tvingades drottning Margrethe hastigt ställa in ett uppdrag, vilket fick många danskar att oroa sig över hennes hälsa.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Några timmar senare bekräftade danska hovet att Margrethe drabbats av ryggproblem och att hon måste genomgå en operation.

”Hennes Majestät har under lång tid drabbats av ryggproblem och den senaste tiden har situationen förvärrats. Efter samråd med Rigshospitalets experter har drottningen beslutat att genomgå en stor ryggoperation”, skrev danska hovet.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe har genomgått en ryggoperation, men fortfarande inte lämnat sjukhuset.
Recept.se Nyhetsbrev

Margrethe kvar på sjukhus

Ryggoperationen ägde rum på Rigshospitalet i Köpenhamn. Efter operationen meddelade det danska hovet i ett pressmeddelande att allt hade gått bra och att Margrethe nu återhämtade sig.

Annons

"Drottningen kommer fortsatt vara kvar på Rikssjukhuset under en snar framtid, och därefter väntar en längre period av återhämtning och rehabilitering av ryggen", skrev hovet.

Hovet vägrar svara

Redan dagen efter var Margrethe på fötter och tog en liten promenad. Däremot är hon fortfarande kvar på sjukhuset och det finns ingen information när hon kan tänkas lämna.

När danska Se och Hör kontaktar hovet väljer de att hänvisa till tidigare pressmeddelande och vägrar att svara på frågan när Margrethe kan tänkas återvända till Amalienborg.

”Kungahuset vill fortfarande inte avslöja vad exakt drottningen har opererats för”, skriver tidningen.

Kronprinsessan Mary, och kronprins Frederik befinner sig i Indien, långt ifrån drottning Margrethe
Kronprinsessan Mary, och kronprins Frederik befinner sig i Indien, långt ifrån drottning Margrethe.

Foto: TT

Annons
Annons