Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro i Danmark för drottning Margrethe efter fruktansvärd nyhet

02 sep, 2021, 16:00 
Drottning Margrethe
I Danmark oroar man sig för drottning Margrethe efter att en fruktansvärd nyhet briserat.
Annons
Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”Brand logo
Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”

Drottning Margrethe avstod sin syster drottning Anne-Maries 75-årsfest för att istället besöka en grupp danska ungdomar i Esbjerg. Det var ett uppskattat besök – men ett äventyr som kunde ha slutat riktigt illa.

Kort efter att Margrethe farit iväg med båt till nästa destination, Fanö, gjorde polisen nämligen en hemsk upptäckt i hamnen i Esbjerg. En misstänkt bomb!

Oro för drottning Margrethe

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe undkom med nöd och näppe!

Enligt danska Billedbladet har polisen spärrat av området och tillkallat bombhundar. Inte nog med det – man har också bett om hjälp från försvarets egna bombgrupp, EOD.

Än så länge finns det inga uppgifter i danska medier om att bomben ska ha någon koppling till Margrethes besök. Men det är självfallet många som skänker en extra tanke till drottningen idag.

Annons

För danskarna är det tyvärr ingen ny företeelse, detta att behöva känna oro för sin drottning. När drottningen besökte Färöarna i slutet på juli hade hon märkbara problem med att gå. Hon fick stöd när hon klev ur helikoptern som förde henne till välkomstceremonin – där hon log tappert mot alla som samlats.

Benen har länge varit ett orosmoment för Margrethe. Sedan 2007 har hon blivit opererad i knäna hela fem gånger. Trots att drottningen sitter på en urkraft som är få förunnad, så blir smärtorna ibland för mycket. Det märktes på Färöarna, där hovpersonalen bar med sig en stol vart än Margrethe gick. När knäna gjorde för ont fick hon sätta sig ner och ta igen sig.

En väldigt tråkig syn för det danska folket, som såklart vill ha en frisk och kry drottning. Hon har ju suttit på tronen sedan 1972. Bortsett från Kristian IV finns det ingen dansk regent som burit kronan så länge.

Annons