Oro i Danmark för drottning Margrethe efter fruktansvärd nyhet

Drottning Margrethe

I Danmark oroar man sig för drottning Margrethe efter att en fruktansvärd nyhet briserat.
Slå på ljud

Drottning Margrethe avstod sin syster drottning Anne-Maries 75-årsfest för att istället besöka en grupp danska ungdomar i Esbjerg. Det var ett uppskattat besök – men ett äventyr som kunde ha slutat riktigt illa.

Kort efter att Margrethe farit iväg med båt till nästa destination, Fanö, gjorde polisen nämligen en hemsk upptäckt i hamnen i Esbjerg. En misstänkt bomb!

Oro för drottning Margrethe

Drottning Margrethe

Drottning Margrethe undkom med nöd och näppe!

Enligt danska Billedbladet har polisen spärrat av området och tillkallat bombhundar. Inte nog med det – man har också bett om hjälp från försvarets egna bombgrupp, EOD.

Än så länge finns det inga uppgifter i danska medier om att bomben ska ha någon koppling till Margrethes besök. Men det är självfallet många som skänker en extra tanke till drottningen idag.

För danskarna är det tyvärr ingen ny företeelse, detta att behöva känna oro för sin drottning. När drottningen besökte Färöarna i slutet på juli hade hon märkbara problem med att gå. Hon fick stöd när hon klev ur helikoptern som förde henne till välkomstceremonin – där hon log tappert mot alla som samlats.

Benen har länge varit ett orosmoment för Margrethe. Sedan 2007 har hon blivit opererad i knäna hela fem gånger. Trots att drottningen sitter på en urkraft som är få förunnad, så blir smärtorna ibland för mycket. Det märktes på Färöarna, där hovpersonalen bar med sig en stol vart än Margrethe gick. När knäna gjorde för ont fick hon sätta sig ner och ta igen sig.

En väldigt tråkig syn för det danska folket, som såklart vill ha en frisk och kry drottning. Hon har ju suttit på tronen sedan 1972. Bortsett från Kristian IV finns det ingen dansk regent som burit kronan så länge.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla