Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Oro för kronprinsfamiljen – situationen urartar

Danska kronprinsfamiljen

Den danska kungafamiljen har haft ett tufft år. Nu kommer ytterligare ett slag – den ökade smittspridningen av covid-19 ställer till det för kronprinsparets barn.
Allt om Danmarks kungahus!
Slå på ljud

Covid-19 fortsätter att skörda liv världen över. I Danmark har nu även mutationen från Storbritannien börjat spridas. Hittills är över 45 personer smittade.

Den skenande situationen har fått landet att agera. Under tisdagen meddelar statsminister Mette Frederiksen att nya restriktioner införs.

– Situationen är vad gäller antalet smittade, inlagda på sjukhus och dödsfall är allvarligare än tidigare, säger Mette Frederiksen.

Nya restriktionerna slår mot barnen

Mette Fredriksen meddelar att den omfattande nedstängningen av samhället förlängs till 17 januari.

Ett tillägg är att även de yngre barnen, mellan klass noll och fyra, ska stanna hemma och få distansundervisning.

Endast förskolor för de allra minsta ska fortsätta vara öppna, skriver danska Ekstrabladet.

Det här innebär att kronprinsparets fyra barn, som är i åldrarna nio till 15, ska stanna hemma enligt restriktionerna.

Prins Christian har haft covid-19

Det här är inte den första corona-oron som den danska kronprinsfamiljen är utsatt för. Den sjunde december testade prins Christian positivt för viruset.

Sjukdomsbeskedet rörde upp starka känslor hos den danska befolkningen. På Instagram kunde man se hur många var oroliga för prinsen. Frågan på allas läppar var "har andra i kungafamiljen smittats"?

Svaret på det blev nej, den 11 december meddelade danska hovet att både kronprinsparet och Christians syskon testat negativt för viruset.

Den 14 december kunde Christian bryta sin isolering.

LÄS MER: Kronprinsfamiljen varnas efter bilden: "Farligt"

Svenska kungafamiljen skakade av covid-19

Även den svenska kungafamiljen har skakats av covid-19. Den 25 november testade prins Carl Philip och prinsessan Sofia positivt för viruset.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

Senare skulle vi få veta att prinsessan Sofia var gravid när hon smittades. Som tur är påverkad viruset inte graviditeten. Sofia hade bra hjälp vid sin sida.

– Men samtidigt har Livmedikus känt till och uppmärksammat prinsessan extra mycket under den här perioden. Och Covid-19 har inte påverkat hennes graviditet, sa hovets informationschef Margareta Thorgren när nyheten kom ut.

Foto: TT