Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron för drottning Elizabeth – efter beskedet

20 jul, 2022, 04:30 
AvMinna Sarpaneva
Drottning Elizabeth

Inte ett roligt besked att få...

Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Drottning Elizabeth, 96, är lite av, vad många skulle kalla, en stålkvinna. I hela 70 år har hon suttit på tronen och hållit ställningarna i Storbritannien.

Men nu har hon nåtts av ett besked som skapar oro.

Drottning Elizabeths hälsoproblem

I februari i år, kom chockbeskedet att drottning Elizabeth smittats av covid-19. Lyckligtvis repade hon sig och kunde återgå till vardagen.

Hälsan har dock varit fortsatt svajig och hon har tvingats ställa in flera inplanerade aktiviteter. Hon var till och med nära på att inte dyka upp på sitt eget 70-årsjubileum till följd av hälsoproblemen.

Rekordvärme i England

Storbritanniens väderinstitut, Met Office, har utfärdat en röd varning för extrem hetta i delar av England under veckan och Downing Street har utlyst nationellt nödläge.

Annons

– Det är exceptionellt varmt och en typ av temperatur som du kanske inte känner av om du är på semester, men som kan påverka dig kraftigt i din vardag och få allvarliga hälsoeffekter, säger BBC:s väderpresentatör Matt Taylor.

Temperaturerna i England har redan nått 40,2 grader och enligt SVD förväntas de nå upp mot 43 grader. UK Health Security Agency, UKHSA har utfärdat högsta värmevarning till landets vård och omsorgsorgan.

De skriver att ”sjukdom och död kan förekomma även bland friska och och inte bara i högriskgrupper.”

Oron för Elizabeth efter beskedet

Drottningen verkar visserligen vara vid god vigör men det går att anta att situationen är otäck. Hon tillhör trots allt en högriskgrupp.

Och hon har inte bara sin egen hälsa att oroa sig för – hela Storbritannien påverkas trots allt av den extrema hettan.

Värmeböljan för även med sig hög risk för problem med värmekänslig utrustning vilket kan leda till lokala elavbrott och förlust av andra viktiga tjänster.

Extremvärmen bidrar även till att allt fler människor söker sig till vattendrag vilket ökar risken för olyckor så som drunkning och dylikt, rapporterar Aftonbladet.

Inte en lätt situation för drottningen! Vi hoppas att värmen passerar utan att invånarna i Storbritannien blir allt för hårt drabbade.

Foto: TT

Annons