Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron för Madeleine har spridits utomlands – situationen döljs in i det sista

06 apr, 2024, 19:03 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu sprider sig oron för Madeleine.
Annons

Prinsessan Madeleines flytt till Sverige är ovanligt omskriven av flera anledningar.

Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!Brand logo
Avslöjar: Madeleine & Chris har hittat köpare till lyxhuset! • Victoria och familjens hemliga semester – lämnat landet • Trista beskedet om kung Haralds hälsa – 3 kungliga snackisar från vecka 14!

Madeleine kommer flytta hem till Sverige

Dels eftersom den svenska prinsessan inte bott i Sverige på många, många år. Hennes barn är uppväxta utanför de svenska gränserna och hennes make, Chris O'Neill, är född i Storbritannien och har därför inte heller rötter i Sverige.

Men också då det varit oklara signaler från hovet. För ett drygt år sedan meddelade kungahuset att Madeleines familj flyttar från Florida, där de bott i 14 år, till Stockholm.

Flytten skulle ske i augusti 2023. Men riktigt så blev det inte.

Madeleines flytt skulle skjutas upp till 2024

Bara kort efter det glädjande beskedet kom en vändning – flyttlasset till Sverige dröjer till 2024.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen vid tiden för beskedet.

Oron för Madeleine utomlands

Beskedet väckte oro bland många och sedan dess har det varit relativt tyst från hovet. Men nyligen bekräftade Margareta Thorgren för Svensk Damtidning att planen fortfarande gäller – Madeleine flyttar hem 2024.

Trots det hänger oron kvar bland en del och nu har den spridit sig utomlands.

Svårsålda huset

Norska Se & Hör är en av de internationella tidningarna som uttrycker bekymmer över de röriga beskeden från svenska hovet.

Enligt dem finns det faktorer som försvårar flytten för prinsessfamiljen, bland annat huset som länge legat ute till försäljning – men nu kan ha hittat en köpare.

Frågorna är alltså fortfarande många och det gäller att ha is i magen. Förhoppningsvis får vi snart ett flyttdatum!

Annons