Oron för prins Philip – inte synts till på fyra månader

d

TT
Det är stor oro för kungaparet i Storbritannien just nu, de har inte setts tillsammans på månader.

I mars när coronapandemin bröt ut på allvar satte drottning Elizabeth och prins Philip sig själva i karantän på Windsor för att minimera risken för smitta. Därefter åkte paret till Balmoral tillsammans för att spendera sommaren där, fortfarande isolerade från omvärlden. Sedan bar det av till Sandringham där planen var att de skulle stanna ytterligare en tid men drottning Elizabeth fick till slut nog och återvände till Windsor för att med försiktighet börja ta sig an uppdrag igen.

Drottning Elizabeth tillbaka – Philip isolerad

Efter den långa tiden i isolering återupptog den 94-åriga drottningen sina officiella uppdrag, allt för att stärka moralen i det just nu hårt prövade Storbritannien.

drottning elizabeth prins william

Drottning Elizabeth var ute på uppdrag i oktober tillsammans med sonsonen prins William.

TT

Tillsammans med sin sonson prins William var Elizabeth på den superhemliga militäranläggningen Defence Science and Technology Laboratory i närheten av Salisbury.

LÄS MER: Drottning Elizabeth i sorg – släkting död

Beslutet för prins Philip blev annorlunda. Han stannade kvar på Sandringham slott i Norfolk, där han har tillbringat majoriteten av sin pension hittills. Det är såklart viktigt att vara försiktig eftersom både drottning Elizabeth och hennes man, som i somras fyllde hela 99 år, ingår i riskgrupp, men det har också inneburit att vi inte fått se några bilder på regentparet tillsammans på många månader.

prins philip drottning elizabeth

Elizabeth och Philip såg sitt barnbarn säga ja. Själva har de varit gifta i 73 år!

TT

Senast de sågs tillsammans var på prinsessan Beatrices bröllop med Eduardo Mapelli Mozzi i kungliga kapellet vid slottet Windsor i mitten av juli. Innan det bjöds vi på några nya bilder på Philip med Elizabeth vid sin sida för att uppmärksamma hans 99:e födelsedag som var den 10 juni. Prins Philip är ju sedan tre år tillbaka pensionerad från det kungliga livet, men brukar i vanliga fall göra framträdanden när det sker något högtidligt.

LÄS MER: Hovexperten: ”Det är över för drottning Elizabeth”