Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oron växer i överklassens paradis – flera knivrån sätter skräck i kungavännernas sommaridyll

13 aug, 2022, 14:00 

Upprepade knivrån har ägt rum i Falsterbo, där bland annat kungafamiljens nära vänner har en villa.

Annons
Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31Brand logo
Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31

Det är högsäsong på sommaridyllen Falsterbo, den ljuvliga kustnära tätorten i Skåne. Under årets varmare månader är den stillsamma orten hem till många välbärgade semesterfirare som vill fly undan storstadsbruset.

Inte minst huserar många av prinsessornas allra bästa vänner på Falsterbo om somrarna. Men skakas staden av skrämmande uppgifter. Flera knivrån har ägt rum på det annars så trygga tillhållet, och oron växer hos invånarna.

Oklart om det är en gärningsman

Det är Expressen som rapporterar om brotten som avlöst varandra under augusti. Flera personer har under kvälls- eller nattetid utsatts för allvarliga rån och eller hot, av en okänd gärningsman. Det har skett vid totalt tre tillfällen.

– I samtliga fall finns vittnesmål om att kniv varit inblandad, säger kommunpolisen Mats Rindborn Grahl till Expressen.

Ingen är gripen, och enligt tidningen finns det inte heller några spår efter gärningsmannen, och ingen vetskap om hur många gärningsmän det är frågan om.

Annons

– Det kan vara en och samma gärningsman. Men det är oklart, säger Mats Rindborn Grahl till Expressen.

Hotade med kniv

Den första händelsen ägde rum den 4:e augusti, och brottsoffer var kvinna och hennes 15-åriga dotter. Bara två dagar senare var det dags igen, och en man med kniv hotade en kvinna och en man – utspringandes från en villatomt.

Det senaste överfallet inträffade den 11:e augusti, då en jämnårig tonårsflicka och pojke blev påhoppade och under hot tvingades lämna ifrån sig sina mobiler till gärningsmannen.

Samtliga ska vara oskadda, men enligt Expressen som varit kontakt med invånare i Falsterbo känner många en oro efter de otäcka händelserna.

Falsterbo är en plats som annars är väldigt skonad från liknande händelser.

Kungafamiljens nära vän håller till på Falsterbo

Bland invånarna på Falsterbo finns flera av våra kungligheters nära vänner. Senast i år blev de fler, när Jan och Ellen Dinkelspiel köpte en riktigt lyxvilla där.

Annons

Finansmannen Jan Dinkelspiel blev känd för svenska folket när han medverkade i Robinson 2001, där han förlorade i finalen mot Jan Emanuel Johansson. Jan och hustrun Ellen Dinkelspiel, född Stendahl, är nära vänner till kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Madeleine. Paret är därför vana gäster på kungliga dop och bröllop.

Ellen och Jan Dinkelspiel på prinsessan Adriennes dop.

Jans föräldrar var även nära vänner till kungen och Silvia, men i januari 2017 kom det tragiska beskedet om att Ulf Dinkelspiel avlidit i cancer, 77 år gammal.

Lyxvillan gick loss för 45 miljoner kronor, och är 249 kvadratmeter stor. Det är ingen slump att flyttlasset gick till just Falsterbo, Jans släkt har en lång tradition av av spendera somrarna på den ljuvliga orten.

Kungabarnens kusin, och Hagasessan prinsessan Desirées son Carl Silfverschiöld, gifte sig även på Falsterbo 2005. Hela kungafamiljen var självklart på plats för att fira kärleken den vackra sommardagen.

Foto: TT

Annons