Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oroväckande uppgifter kort före jul – nyheten har nått Sofia och Carl Philip

22 dec, 2022, 08:59 

Carl Philip och Sofia har nåtts av oroliga uppgifter från Dalarna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Barnens favorithögtid väntar runt hörnet. Drottningholm kommer iklä sig sin vackra vinterskrud och vagga in de kungliga julfirarna i en rofylld julstämning. Innan dess väntar bråda dagar med paketjakt, granhuggning och matförberedelser.

20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!Brand logo
20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!

I år kommer även prinsessan Madeleine och familjen på besök, vilket Svensk Damtidning tidigare avslöjat. Däremot blir det inget firande med hela familjen på Drottningholm.

– De (Madeleine med familj, reds anm.) firar jul med oss. Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip firar med sina svärföräldrar i år. Vi skulle också vilja ha dem med oss, men man måste vara rättvis, säger drottning Silvia till Bild.

Carl Philip och Sofia firar jul i Älvdalen i år
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Carl Philips och Sofias julbeslut

Redan i onsdags sågs Carl Philip och Sofia fira in julen, när nära vännen Fredrik Benedict Nybladh hade sin julkonsert i en fullsatt Gustaf Vasa kyrka – en tradition som prinsparet följt i sex raka år.

Annons

Och på fredagen kommer prinsparet i sedvanlig ordning samlas med hela familjen för att fira drottning Silvia, som fyller 79 år dagen innan julafton, och ta del av de stora festligheterna.

– Då börjar julen för mig. Min man och jag, tack och lov, har en nära relation med våra barn, säger Silvia till tyska Bild.

Oroväckande uppgifter – corona sprids i Dalarna

Sen sätter de sig, tillsammans med barnen Alexander, 6, Gabriel, 5, och Julian, ett och ett halvt, i bilen och drar norrut till Dalarna, för ett julfirande med Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist.

Samtidigt kommer oroväckande uppgifter från Dalarna. Covid-19 har börjat spridas igen och smittoantalet fortsätter att gå upp i länet. De senaste fem veckorna har antalet bekräftade fall ökat med nästan 300 i länet, rapporterar Dala-Demokraten.

Det är första gången sedan augusti som smittoantalet ligger på en så hög nivå, vilket verkligen är ett rejält mardrömsbesked för alla som ska åka hem och fira jul i Dalarna.

– Det är fortsatt viktigt att äldre samt personer som tillhör riskgrupp vaccinerar sig mot covid-19 och influensa för att undvika allvarlig sjukdom, säger Fredrik Rücker, smittskyddsläkare, till tidningen.

Nu håller vi alla tummar för att det blir ett lugnt julfirande för prinsparet och att man slipper någon sjukstuga!

Erik och Marie Hellqvist får fira jul med prinsessan Sofia och prins Carl Philip och barnbarnen i år
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip firar i år jul med Marie och Erik Hellqvist.

Foto: TT

Annons