Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Osäkerheten kring prinsessan Sofia – efter samtalet hemma på Villa Solbacken

07 okt, 2023, 10:00 

Nu väcks ett frågetecken kring prinsessan Sofia.

Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip bor på vackra Villa Solbacken ute på Djurgården. Där trivs de bra i sin renoverade vita villa, och det finns gott om utrymme för tre spralliga prinsar.

Men nu ska Carl Philip lämna hemmet under helgen – vilket väcker ett frågetecken kring Sofia.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prins Carl Philips helg i Värmland – det gör han

Det är Värmland, närmare bestämt Gelleråsen i Karlskoga som lockar ut prinsen. Han kommer vara borta hela helgen, för ett kungligt uppdrag som ligger honom lite extra varmt om hjärtat.

Annons

Carl Philip har ju ett brinnande intresse för motorsport, och 2013 startade han sin alldeles egna karting-tävling Prins Carl Philips Racing Pokal. I helgen ska den avgöras och det är många förväntansfulla förare på plats i Värmland som tjuvstartade och värmde upp redan under fredagen.

Prinsen är inte bara på plats för att titta på racet, han är ju också högst delaktig i arbetet kring det hela:

– Det har varit intressant och inspirerande att vara med i utvecklingsarbetet av en anläggning där jag tränat och tävlat så många gånger under min karriär. Jag ser fram emot att se ungdomarna tävla i Prins Carl Philips Racing Pokal på den nya kartingbanan, säger prins Carl Philip till arrangören.

Prins Carl Philip under prins Carl Philips racing pokal 2020
Prinsen hade full koll under kartingtävlingen 2020.
Annons

Frågetecknet kring prinsessan Sofia och barnen

Förra året fick vi se prinsen själv hoppa in i en gokart, och kanske får han känsla även i år.

Men det finns ett frågetecken som kungafans nu väntar spänt på – kommer prinsessan Sofia följa med? Enligt den kungliga kalendern är bara prinsen uppskriven, men visst kan hon dyka upp som stöd ändå. Detta har givetvis diskuterats hemma på Villa Solbacken.

Dessutom finns det ju en chans att de små lill-prinsarna följer med. När Carl Philip själv tävlar i Porsche Carrera Cup i Mantorp brukar de ju faktiskt göra Sofia sällskap på läktaren. Dessutom finns det ett alldeles eget barnområde för de små under Prins Carl Philips Racing Pokal på söndagen.

Annons

Ja, nu väntar man med spänning – och önskar Carl Philip en underbar helg i Värmland!

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Julian under prinsens racingtävling i Mantorp
Sofia älskar att stötta sin make.

Foto: TT

Annons