Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Osannolika videon på Silvia sprider sig i utlandet

09 aug, 2023, 05:30 
Felicia Plåt
Silvia och Carl Gustaf
Kungen och drottningen fångades på film. foto: TT

Klippet på kungen och drottningen har spridit sig till Norge.

Annons

Många tänker att det är lätt att vara kunglig. Att man bara behöver ha fina klänningar och tiaror på sig och alltid bli servad dygnet runt. Men så är det inte riktigt.

Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dagBrand logo
Silvias och Madeleines frånvaro väcker frågetecken – inför Victorias stora dag

Kungen och drottningens omkörning

Det är kanske inte så konstigt att det är bilden många har då vi sällan ser kungligheterna från deras "dåliga" sidor. Deras hår ligger perfekt och kläderna är alltid strukna. Men sanningen är den att de är bara helt vanliga människor som alla oss andra.

Men det kan ofta vara ovant att se dem göra "vanliga" grejer. Det kan vara anledningen att ett klipp på Silvia och kungen har spridit sig på TikTok. Det är många som har reagerat på videon då kungen och drottningen gör något som många tycker är osannolikt att se dem göra. Vad gör de på videon, undrar du då? Jo, de kör om en bil på motorvägen.

Annons

Många kan tro att de alltid har en chaufför som kör dem var de än vill åka, men kungen har ett väldigt stort bilintresse och kör gärna bilen själv.

I klippet kan vi nämligen se en blå BMW M8 Competition köra om en annan bil på E4:an. Bilen kör ganska snabbt förbi men man får en skymt av drottningen i passagerarsätet. Sedan kan man se en närbild på bilen precis när bilen kör förbi och föraren är ingen mindre än kung Carl Gustaf själv.

"Kunglig omkörning", skriver personen som har lagt ut klippet.

Men nu har det "osannolika" klippet spridit sig även till utlandet. Tidningen Se och Hör Norge har nämligen rapporterat om TikTok-klippet och även norrmännen är chockade över att se kungen och drottningen i denna "vanliga" miljö.

Inte första gången

Bilen köpte kungen till sig själv när han fyllde 74 år och det verkar vara en av hans favorit-bilar då han synts köra den flera gånger. Även ett klipp där han pendlar från sitt hem på Drottningholm till sitt jobbet inne i Stockholms centrum spred sig på TikTok. Då skrev en användare:

"Trodde verkligen inte att kungen pendlade själv, var hundra på att någon körde dem".

Annons