Oscars oväntade ord till Victoria – säger ifrån inför alla!

Oscar och Victoria har mycket att säga varandra.

Kronprinsessan Victoria skulle ledsaga oss genom slottet.Då blev hon plötsligt avbruten av prins Oscar – som sa något ingen väntat sig.

Kronprinsessan Victoria visade stolt upp sin familj på nationaldagen. Det var ett annorlunda firande i år, då coronaviruset satte stopp för traditionen där allmänheten får besöka slottet utan att betala entréavgift.

I stället bjöds vi på en tv-sänd rundvandring där Victoria i folkdräkt, med prins Daniel och prinsessan Estelle och prins Oscar i släptåg, ledsagade oss genom slottet. Och Oscar visade att han inte är någon blyg pojke.

Prins Oscar – orden till kronprinsessan Victoria

Oscar och Victoria har mycket att säga varandra.

Oscar och Victoria har mycket att säga varandra.

Ta bara det här utbytet som exempel. Victoria inleder en liten historielektion i miniformat – men blir avbruten av Oscar, som vill visa att han faktiskt har koll på läget.

Victoria: – Oscar, vet du vad det här rummet heter? Lovisa Ulrikas matsal. Det var alltså den här drottningens matsal. När det är nationaldagen, då brukar mormor och morfar ha en stor mottagning för det officiella Sverige här…

Oscar: – Men inte nu för att det är corona.

Victoria: – Nej precis, inte nu för att det är corona. Det är därför vi vill komma hit och visa några av rummen i alla fall.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias beslut för Oscar – efter spekulationerna

“Min älskling!”

Precis som vilken fyraåring som helst är Oscar mammakär och vill ha sina föräldrars odelade uppmärksamhet, helst hela tiden. När Victoria står på en balkong och tittar ut över Vita havet vänder hon sig till kameran. Då får Oscar nog och ropar efter henne.

– Hej mamma!, ropar Oscar från en förgylld stol med sammetsöverdrag.

victoria nationaldagen 2020

Victoria skötte sig utmärkt i sin roll som slottsguide!

Victoria ler kärleksfullt, trots att hon blir avbruten.

– Hej min älskling. Och där du Oscar står. Och där Estelle står. Där dansade Daniel och jag bröllopsvals, för nästan exakt 10 år sedan, den 19 juni 2010.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias avslöjande om prins Oscar – inför alla!