Oscars speciella sommar – snart blir ingenting sig likt för lillprinsen

30 jun, 2023, 18:06 
https://image.svenskdam.se/minna-byline.jpg.jpg?imageId=9753847&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Minna Sarpaneva
Prins Oscar

Nu blir allting annorlunda.

Annons

Som bekant började prins Oscar i förskoleklass förra hösten.

Precis som storasyster Estelle tillbringar Oscar veckodagarna på prestigeskolan Campus Manilla på Djurgården, men snart ändras allt för lillprinsen.

Hur mycket vet du om prins Oscar?
Hur mycket vet du om prins Oscar?

Elitskolan Campus Manilla – här går Oscar och Estelle

Det var i slutet av förra sommaren som Svensk Damtidning kunde avslöja att kronprinsessan Victoria och prins Daniel tagit beslutet att prins Oscar ska gå i samma skola som prinsessan Estelle.

Campus Manilla är en anrik 1800-talsbyggnad i sten som ligger omgiven av vacker natur på Djurgården i Stockholm. Skolan är oerhört populär och uppges ha flera tusen elever i kö.

Annons

Då förändras allt för prins Oscar

Det har blivit dags för sommarlov för de kungliga barnen, men för Oscar är sommarlovet särskilt speciellt.

Det är hans allra första sommarlov sedan han började grundskolan. Och inte nog med det! Till hösten börjar lillprinsen i första klass och även det kommer med en stor förändring.

Prins Oscar
Till hösten börjar prins Oscar i första klass men först är det dags för ett efterlängtat sommarlov.Karin Törnblom/TT

På Campus Manilla håller förskoleklasserna till i ett eget hus på skolområdet, men till hösten kommer Oscars klass alltså flytta in till den stora skolborgen, och han kommer då att tillbringa dagarna i samma byggnad som Estelle. Spännande!

Annons
I annonssamarbete med Dermarome