Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otäcka händelsen vid Victorias hem – hovet lägger locket på

19 feb, 2024, 09:00 
Otäcka scener utspelade sig bara några meter från Haga slott.
Annons
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”Brand logo
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har packat sina väskor, satt sig på ett flyg och tagit sig hela vägen från Sverige till Kalifornien, redo att beta av ett fyra dagars långt kungligt besök i San Francisco med omnejd.

– Det är ett officiellt besök så resan äger rum på önskemål av regeringen. Under besöket så kommer kronprinsessparet vara med vid invigningen av det återupprättade generalkonsulatet i San Francisco, har Johan Tegel, biträdande informationschef vid Hovet tidigare sagt om besöket till Svensk Dam.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har lämnat Haga – samtidigt som det gjorts ett otäckt fynd i Hagaparken.Pontus Lundahl/TT

Otäcka fyndet utanför Haga

Förhoppningsvis blir resan en härlig historia, utan någon större dramatik. Den dramatiken hade de säkert varit utan även i helgen, när man påträffade ett halvätet rådjur i Hagaparken – bara ett stenkast från Haga Slott.

Det makabra fyndet gjordes under lördagseftermiddagen och enligt Expressen påträffades rådjuret bara 30 meter från kronprinsessparets bostad.

– Jag tänkte vem äter så där mycket? Det var ju hela halsen och halva bröstkorgen, säger Michael Jonsson som hittade kadavret.

Annons

Hovet vägrar svara

En beväpnad vakt som jobbade vid slottet kom sedan och förde bort djuret. Viltskadeexperten Torbjörn Röste tror att flera djur kan ligga bakom råddjurets död.

– Det man frågar sig är vilket djur som kan ha fällt det, om det inte är självdött. Och sedan kan ju både rävar, kråkor och skator äta på det. För det ser väldigt avätet ut, säger Torbjörn Röste till Expressen.

Hagaparken
Under lördagseftermiddagen hittades ett avlidet rådjur i Hagaparken.Carl Bredberg/SvD/TT

Tidningen har varit i kontakt med hovet som lägger locket på.

Foto: TT

Annons