Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otäcka scener mitt under Elizabeths begravning – kollapsar och förs bort

19 sep, 2022, 11:16 
AvIbraheem Alsalman

Otäckt under begravningen.

Annons
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”Brand logo
Svensk Dam på plats i London: ”Säkerheten är en utmaning”

Begravningen för drottning Elizabeth pågår just nu i Westminster Abbey. Samma kyrka som hon gifte sig på med hennes stora kärlek prins Philip för 75 år sedan.

2 200 personer är på plats för att ta farväl av hennes majestät och bland dem finns världsledare som Joe Biden, Boris Johnson och Emmanuel Macron. Även kungligheter från hela världen är på plats. Svenska kungafamiljen, med kung Carl Gustaf och drottning Silvia reste till London i går och är förstås på plats. De fick de allra bästa platserna, mittemot brittiska kungafamiljen.

Säkerhetspådraget är väldigt stor. All evenemang har ställts in och måndagen är också en röd dag runtom i landet. Även skolor och butiker har stängt. Enligt engelska medier är närmare 10 000 poliser på plats och även militären har kallats in för att säkra begravningen.

Annons

Otäcka scener mitt under begravningen – polisman kollapsar

Nu skriver flera internationella medier, däribland norska VG och engelska Daily Star, att en polisman har kollapsat utanför kyrkan. Mannen har förts till sjukhuset och i nuläget är det inte känt vad kollapsen beror på. Läget ska inte vara allvarligt.

Det har tidigare kommit rapporter om att pressen på polisen och säkerhetstjänsten är enormt. Speciellt med tanke på att begravningen är det största ceremonin som hänt Storbritannien – någonsin.

Polismannen har förts till sjukhus. Foto:

Svensk Damtidning är på plats för att ge er de senaste uppdateringarna om århundradets begravning – direkt från London.

Efter ceremonin i Westminster Abbey kommer kistan att föras genom centrala London, via Buckingham Palace, västerut till slottet Windsor där man kommer att hålla en mindre gudstjänst i St Georgekapellet innan drottningen gravsätts.

Drottningen begravs med sin make, prins Philip, som gick bort i april förra året.

Drottning Elizabeth satt vid tronen 70 år. Hon blev 96 år gammal.

Annons