Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Ovanliga beslutet för prinsessan Birgitta – händelsen sker utomlands

19 feb, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det var ingen vanlig dag för prinsessan Birgitta!
Annons

Prinsessan Birgitta, 87, har levt ett liv i offentligheten sedan barnsben.

Som en av Hagasessorna, och därmed syster till kungen, har hennes liv som kunglig dokumenterats och förevigats i dokumentärer, arkiv och artiklar i tidningar.

Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”Brand logo
Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”

Så firade prinsessan Birgitta sin födelsedag

Idag ser hennes liv annorlunda ut. För 20 år sedan valde hon nämligen att lämna strålkastarljuset i Sverige för ett mer stillsamt och anonymt liv på Mallorca.

Nyligen firade hon dessutom sin 87-årsdag på ön, och berättade om det avspända firandet i en intervju med Svensk Damtidning:

– Det blir inget stort firande, det vill jag inte ha. Det är så dåliga tider i världen och så mycket elände, så det vill jag inte ha. Men jag ska ha en grupp svenska vänninor över på middag ikväll.

Men då och då gör Birgitta offentliga framträdanden.

Prinsessan Birgitta tar emot hederstitel

Nyligen befann hon sig nämligen på Mallorca Country Club i Santa Ponça på Mallorca, där en krocket-turnering anordnades av Mallorca Daily Bulletin.

Prinsessan var på plats för att inte bara spela en omgång – utan även ta emot titeln som en av klubbens hedersmedlemmar.

Förutom Birgitta har även andra välkända ansikten fått ta emot titeln, däribland Jurgen Klopp, Nico Hulkenberg och Prins Albert av Monaco.

Annons