Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Ovanliga bilden på danska kung Frederik – alla förvånas över vem han står bredvid

22 jun, 2024, 14:00 
Vendela Lönnqvist
Benoit Tessier
Det är ingen vanlig bild som publicerades på danska kungen…
Annons
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!Brand logo
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!

Det doftar fotbollsfeber runt om i Europa!

Sverige inte med i EM

Runt om i Tyskland spelas nu fotbolls-EM mellan alla kvalificerade länder. Redan för några månader sedan stod det klart att det däremot inte blir något mästerskap för Sverige.

Annorlunda ser det ut för våra grannar i syd. Danmark lyckades ta sig hela vägen till EM och under torsdagen var det dags att möta England.

Och matchen får kunglig närvaro – i dubbel bemärkelse.

Det är ingen hemlighet att våra kungar, drottningar, prinsar och prinsessor runt om i Europa ger fullt stöd till sina respektive landslag när viktiga matcher står på agendan.

Annons

Prins Daniel är ett exempel. Vid flera tillfällen har han tagit med sina barn både på landskamper som när favoritlaget AIK spelar.

Likadant ser det ut för danska kung Frederik, som mer än gärna tar sig till världens hörn och kanter för att se det danska landslaget spela.

Kungen och prinsen möts under fotbollsmatchen

Denna gång bar resan av till Tyskland, där EM äger rum. Med sig hade han dottern prinsessan Josephine. Båda klädde sig i danska färger dagen till ära.

Annons

Väl på plats inne i arenan var det dags för Danmark att möta England. Och även motståndarlaget hade ett stort stöd uppe på VIP-läktaren.

Även prins William hade tagit sig hela vägen till Frankfurt Arena, men naturligtvis hejar ju han på sitt eget lag.

Det blev alltså ett kärt återseende mellan kungen och prinsen. Innan William tog plats bredvid Frederik och Josephine tog de en härlig bild för att sedan sätta sig ned och avnjöt matchen – som slutade 1-1.

Annons