Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ovanliga synen vid Chris och Madeleines middagsbord – här är förklaringen

20 okt, 2023, 12:00 
AvGabriella Hall

Den uppmärksamme kan ha märkt en ovanlig detalj på Childhood-galan i New York.

– De har ett lättsammare sätt, säger etikettexperten Mats Danielsson.

Annons

En gång om året slår Childhoodstiftelsen på stort, med en lyxig galamiddag på Manhattans Upper East Side.

Galan gick av stapeln i måndags och i stil med tidigare år deltog drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Med brinnande engagemang och i lyxiga looks skänkte de sin kungliga glans åt hjärtefrågan de delar.

Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

Chocken på röda mattan

Kvällen bjöd på glitter, glamour och på röda mattan dök ansikten som överraskade upp. Särskilt en person förvånade med sin närvaro. Han håller sig vanligtvis undan rampljuset, men valde denna gång att stötta Madeleine.

Ja, Chris O'Neill dök upp! Även stjärnkocken Marcus Samuelsson gjorde entré på röda mattan tillsammans med sin fru modellen Maya Haile.

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia med mästerkocken Marcus Samuelsson med sin fru modellen Maya Haile anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.
Mor och dotter på röda mattan, omgivna av paret Maya Haile och Marcus Samuelsson. Även Chris gjorde entré!

Madeleine, Chris, Marcus och Maya blev alla bordsgrannar. Bilder inifrån galan, som bland annat Expressen har kommit över, visar hur paren leendes sitter bredvid varandra. Här hajade du kanske till?

Annons

För om du någon gång varit middagsvärd, och för klarhetens skull kollat upp vad som gäller vid bordsplacering, går det att ana en etikettmiss på galan.

Bryter mot svensk etikett

Grundregeln i Sverige är nämligen att dela på gifta par och par som lever under äktenskapsliknande förhållanden.

– Vi delar på paren för att man ska få olika upplevelser. Efter festen ska man gå hem och kunna berätta olika saker för varandra, så lever festen på lite till i våra sinnen, säger Mats Danielsson, expert på vett och etikett.

Men galan ägde ju rum på andra sidan Atlanten. Och svaret på den okonventionella placeringen är inte mycket svårare så.

– Vi har många exempel där det skiljer sig åt i etiketten mellan USA och Sverige, där vi kan tycka att de har ett lättsammare sätt, säger Danielsson.

Annons

Han fortsätter:

– Det är uppenbart att de inte har den tanken och den historiska bakgrunden som vi har, att man delar på gifta par för att få olika upplevelser.

Men efter en sådan festlig kväll som galan i New York bjöd på hade nog Madeleine och Chris fortfarande mycket att prata om, trots att de satt bredvid varandra. Och eftersom Chris ofta tackar nej till tillställningar av detta slag var det nog extra glädjande för Madeleine att ha honom vid sin sida.

Foto: Pontus Höök/TT, Skärmavbild/Youtube/Royal fashion channel

Annons