Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade avslöjandet om prinsessan Christina – efter alla år

15 okt, 2020, 05:35 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan christia
Prinsessan Christina är en otroligt populär medlem av den svenska kungafamiljen. Men trots kärleken från svenska folket har hon valt att hålla en låg profil i det offentliga rummet.
Annons

Hagasessorna har alltid väckt svenska folkets intresse. När det kommer till det kungliga strålkastarljuset har systrarna alltid stått lite vid sidan av – men det har inte fått deras popularitet att sjunka.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 41?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 41?

Prinsessan Christina är kanske den syster som har arbetat mest i sin brors tjänst. När kungen och drottningen har behövt hjälp med representationen har Christina alltid funnits där för dem. Hon bor på Slottsbacken, mitt i smeten, och rör sig ofta ute i Stockholm city.

prinsessan christina tord magnuson
Prinsessan Christina och Tord Magnuson på ett galavimmel häromveckan.

Men faktum är att Christina inte gillar att bli förknippad med sin titel. Hon har bland annat arbetat med Röda Korset och då berättade Eva von Oelreich, som tidigare var organisationens ordförande, hur prinsessan var som kollega.

Annons

Så beskriver vännen prinsessan Christina

– Christina var oerhört lätt att arbeta med. Konkret och saklig. Alltid lika påläst och en väldigt djup kunskap om allt det vi gjorde. Hon var också väldigt lyssnande, har Eva von Oelreich berättat i en tidigare intervju med Expressen.

De lärde känna varandra i början av nittiotalet och Christina var redan från början väldigt tydlig med hur hon ville bli titulerad. Och inte.

– Hon gjorde tidigt klart att hon var Christina Magnuson. Inte prinsessan Christina. Hon brukade säga att här är jag ordförande Christina Magnuson. Ingen prinsessa.

År 2010 drabbades Christina av bröstcancer och i oktober 2016 meddelade hovet att kungens syster led av kronisk blodcancer. De senaste åren har med andra ord varit riktigt tuffa för prinsessan men hon har tagit sig igenom både cellgiftsbehandling och strålning. Och i dag mår Christina bra och kan njuta av de lugna livet som pensionär, med maken Tord, de tre sönerna och barnbarnen.

Foto: TT

Annons