Oväntade kopplingen mellan Ari Behn och Mikael Persbrandt

Ari Behn och Mikael Persbrandt

Svenska superskådisen Mikael Persbrandt och norska Ari Behn har en oväntad koppling till varandra. Svensk Damtidning vet mer.

De har kallats för bad boys båda två – norska Ari Behn, prinsessan Märtha Louises ex, och svenska skådespelaren Mikael Persbrandt. Men det är mer än rubriker och skandaler som duon Persbrandt/Behn har gemensamt. Vad? Konsten!

Behn och Persbrandt brinner för konsten

Att måla är något som både Ari Behn och Mikael Persbrandt brinner för – starkt. Och i helgen har de faktiskt en gemensam utställning där de ställer ut sina alster. Lördagen den 2 februari är det dags för vernissage i Sandefjord i Norge.

Ari Behns konst

Ari Behn med sin konst.

I en intervju har Ari Behn berättat om sin konst. Han har, bland annat, sagt att hans tavlor är inspirerade av det egna livet, något som kanske märks i konstverket ovan…

LÄS MER: Ulf Lundells ex-frus självmord – dottern Sanna Lundells egna ord

Mikael Persbrandt har, i sin tur, berättat om sin relation till måleriet i den självbiografiska boken Så som jag minns det.

“Konsten blev en befrielse efter att jag hade nått botten. Jag hade knappt rört en pensel sen jag gått på Grundis i början av åttiotalet och plötsligt var jag tillbaka som om ingen tid alls hade hunnit gå”, skriver Mikael Persbrandt i boken.

Vernissage för Persbrandt

Vernissage för Persbrandt och Behn.

Intervjuade Mikael Persbrandt på scenen

När Så som jag minns det skulle släppas i Norge så var det faktiskt Ari Behn som intervjuade Persbrandt på scenen, i samband med releasen. På Instagram berättade Ari om mötet med Mikael.

”Jag intervjuade den största skådisen i Skandinavien. En oförglömlig stund i mitt liv”, skrev han.

Mikael Persbrandts konst

Mikael Persbrandt med sin konst.

Efter samtalet på scenen fick Mikael Persbrandt frågan om vad han tyckte om Ari Behns insats som intervjuade. Svaret kom direkt:

– Jag tyckte att han var strålande. Han gör mig varm om hjärtat, sa han till VG.

Persbrandts kopplingar till Norge

Mikael Persbrandt har ju för övrigt fler kopplingar till Norge. Under flera år var han ett par med norska skådespelerskan Maria Bonnevie som i dag lever tillsammans med Fredrik Skavlan.

Läs mer:

Ari Behn: ”Barnen och Märtha Louise gör mig lycklig”

Hemma hos Ari Behn – se bilderna här!

Tv-klipp! Hör Ari Behn berätta om flickvännen Ebba

Foto: TT