Oväntade skådespelaren får rollen som prinsessan Diana

Prinsessan Dianas liv blir film

Ska hon verkligen spela prinsessan Diana?
Slå på ljud

Många blev förvånade då filmskaparna bakom en kommande film om prinsessan Diana avslöjade vem som ska spela huvudrollen: Kristen Stewart.

Stewart är känd från de enormt framgångsrika “Twilight”-filmerna. Där är hennes framtoning sval och hennes ansiktsuttryck strama – inte direkt de karaktärsdrag de flesta associerar med prinsessan Diana.

Kanske är det därför reaktionerna var så negativa på skådisvalet.

Kristen Stewart ska spela Diana.

Handlar om uppbrottet från Charles

Brittiska tidningen Express rapporterar att människor på sociala medier rasade: “Stewart är inte rätt för rollen. Diana andades klass och elegans, och Stewart är raka motsatsen”, skriver en person.

“Hon kan spela obekväma, arga och surmulna roller. Men kan hon spela mjuk, hudlös och sensuell? Det handlar om vad en skådis kan göra med sitt ansikte och röst. Kristen har aldrig tidigare visat att hon klarar av detta”, skriver en annan.

Hollywoodmagasinet Deadline, som var först att avslöja rekryteringen av Stewart i rollen som Diana, skriver så här om den kommande filmen “Spencer”:

“Pablo Larrain regisserar och Kristen Stewart spelar prinsessan Diana, i ett drama som väntas bli hett byte på den virtuella filmfestivalscenen. Filmen, med manus av Steven Knight, handlar om en kritisk helg i början av 1990-talet, då Diana insåg att hennes äktenskap med prins Charles inte fungerade, och att hon var tvungen att hitta en alternativ väg till den som låg utstakad för henne och som en dag skulle göra henne till drottning. Dramat utspelar sig över tre dagar, under en av hennes sista julhelger i Windsor-egendomen Sandringham i Norfolk i Storbritannien”.

Kamerorna väntas börja rulla tidigt nästa år.

Foto: TT