Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ovissheten kring prinsessan Estelle, 11, – nu börjar alla undra

22 feb, 2024, 17:00 
Prinsessan Estelle och prins Daniel
Frågan kring prinsessan Estelle hänger i luften – men snart får vi svar.
Annons
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!Brand logo
Victorias härliga Mello-avslöjande med Estelle & Oscar!

I samma sekund som Estelle, 11, föddes var hennes öde bestämt – en dag ska hon bli drottning, med allt vad det innebär.

Det är ett speciellt liv hon går till mötes som hon också förbereds för varje dag i stort och smått, och som redan nu präglar hennes vardag.

Ja, vilken annan 12-åring får sin födelsedag utbasunerad till hela svenska folket? Så kommer vara fallet i morgon när Estelle fyller år – och här finns också ett frågetecken.

Frågan kring Estelle hänger i luften

Den 23:e februari 04.26 kom Estelle till världen, och på fredag fyller hon alltså 12. Ja, tänk vad tiden går fort och prinsessan växer så det knakar.

Annons

Hon är en lång tjej som på fjolårets födelsedagsbild plötsligt såg mycket vuxnare ut, även om hon såklart ännu är ett barn.

Men Estelle är ju också i åldern där hon kanske vill presentera sig på ett nytt sätt. Tidigare år har hon bjudit på stora leenden, men här var det en mer avvaktande prinsessa vi såg, med piercade öron.

Prinsessan Estelle i hemmet på Haga slott
En lite mer avvaktande Estelle än vi är vana att se. Foto:Linda Broström/Kungliga Hovstaterna

Födelsedagsbilderna från hovet är i alla fall en tradition med många år på nacken och brukar publiceras runt 9-tiden på morgonen. Och nu för tiden kommer de även med ett frågetecken.

Ja, vissa år, som i fjol och året dessförinnan, får vi enbart bilder på prinsessan Estelle. Andra år, som 2021, bilder på henne och Oscar, 7.

Annons
Prinsessan Estelle och prins Oscar med hunden Rio i sin famn
När prinsessan Estelle fyllde 9 fick även prins Oscar vara med på ett hörn på bilderna.Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna

Vi vet i alla fall att Victoria och Daniel brukar passa på att ta båda barnens födelsedagsbilder vid samma tillfälle. Barnen fyller ju år så tätt, och det sparar såklart tid.

Så var fallet i fjol då vi på Estelles födelsedag som sagt enbart fick bild på prinsessan, men när Oscar fyllde år två veckor senare var även storasyster med, då i samma kläder som på hennes egen födelsedagsbild.

Prins Oscar och prinsessan Estelle sitter rygg mot rygg
När prins Oscar fyllde 7 i fjol fick storasyster Estelle vara med och posera. Foto:Linda Broström/Kungliga Hovstaterna

Oavsett om det blir Estelle solo eller Estelle med lillebror (och kanske hund, som 2021?) är vi väldigt spända på bilden i morgon – det är ju inte varje dag en framtida drottning fyller år.

Annons

Många kalas för kungafamiljen

Kungafamiljen är just nu inne i det kungliga födelsedagsracet, där fyra av kungaparets åtta barnbarn fyller år inom loppet av två månader.

Först ut är Leonore, 10, den 20:e februari som följs av Estelle, 11, den 23:e. Sedan går det undan med Oscar den 2:a mars, Adrienne den 9:e mars och kungafamiljens minsting Julian, 2, den 26:e mars.

Så just nu avlöser kalasen varandra i kungafamiljen, och i morgon är det Estelles tur att firas. Grattis i förskott från oss!

Foto: TT, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna.

Annons