Ovissheten kring prinsessan Sofia

prinsessan sofia prins carl philip
Coronaviruset betyder ändrade planer för väldigt många människor. Så även kungligheterna. Nu kan även deras privata resor komma att påverkas av virusets aggressiva spridning.
Annons

Coronaviruset oroar en hel värld och några som verkligen behöver ändra sitt sätt att leva är våra kungligheter. Åtminstone för en tid framöver.

Under fredagen skickade hovet ett pressmeddelande som berättade om de tillfälliga ändringar som nu görs på slottet. I meddelandet fick vi bland annat veta att kungen och kronprinsessan Victoria hädanefter kommer att arbeta separat. Dessutom skrev man att “stor restriktivitet kommer att råda vad gäller kungafamiljens resor”.

Annons
Annons

Kungligheternas privata resor kan påverkas av coronaviruset

Nu visar det sig att även kungligheternas privata resor kan komma att påverkas av det ansträngda samhällsläget. Någonting som både påverkar prins Daniel och prinsessan Sofia. De har ju föräldrar som i Ockelbo respektive Älvdalen och åker ofta till sina hemstäder, med barnen. Men även sådana resor kommer alltså diskuteras, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Sofia och Carl Philip
Carl Philip och Sofia åker ofta till Älvdalen. Nu råder det stor ovisshet kring deras framtida resor.

Den stora smittorisken av COVID-19 påverkar även prinsessan Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground. Under lördagen bestämde sig organisationen för att stänga ner sin fritidsverksamhet i Hallonbergen, utanför Stockholm, i två veckors tid. Detta för att undvika spridning av viruset och inte samla många människor på liten yta, i onödan.

Sofia har dock alltid kommunicerat med svenska folket via sociala medier. På Instagramkontot @prinsparet skickar hon och Carl Philip ofta ut hälsningar, och ibland även bilder på sönerna Alexander och Gabriel. Kanske kommer vi att få en ännu större aktivitet där nu när kungligheterna tvingas ställa in sina engagemang runt om i landet.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Ovissheten kring prinsessan Sofia”

 1. josefin skriver: 17 mars, 2020

  Ja vad roligt, samma artikel en gàng till nu med Sofia istället för Daniel som ledperson; bägge pà temat hälsa pà mamma o pappa. Tänk vad de är familjekära vàra ny-kungligheter. Och TÄNK om de (i synnerhet S som inte är immunsupprimerad) tog initiativet att leverera mat till de äldre som inte längre bör gà ut. DET kunde Ss PP-ungdomar ägna sig àt när nu fritidsgàrden stänger.


  1. konsttanten skriver: 17 mars, 2020

   Gå ut själv och hjälp till, här bidrar du inte med något positivt.


  2. josefin skriver: 17 mars, 2020

   tack konsttanten det är alltid lika upplyftande att läsa Edra synpunkter, aldrig ett muntert ljud i den skällan


  3. Anna skriver: 18 mars, 2020

   Josefin,

   Älskar dina kommentarer, du skriver ofta det jag tänkte skriva så jag kan bara hålla med. Fortsätt så:-)


 2. ananas skriver: 17 mars, 2020

  Det finns många som nu inte kan träffa sina föräldrar!


 3. PernillaA skriver: 17 mars, 2020

  ja det finns många som inte kan träffa sina föräldrar det får vi stå ut med nu.
  Josefin , en mycket bra ide att ungdomarna kunde leverera mat till äldre, tummen upp för det !


  1. Ulla Lundell skriver: 17 mars, 2020

   Snälla det finns något som heter telefoner man kan ringa och prata med varandra

   Ulla


 4. Leo skriver: 18 mars, 2020

  Verkar som om S träffar CPs föräldrar mest, på Solliden, i Frankrike osv. Någon av de gångerna kunde S valt istället att träffa sina föräldrar.


  1. josefin skriver: 18 mars, 2020

   Leo, lokalisationen blir dà inte lika flashig.


  2. Ritva skriver: 18 mars, 2020

   Fundering; NÄR såg du Kungen röra sig fritt? Det finns ju inte en enda nyare “utomhus-bild” på honom!? Svensk Dam kör ju titt och tätt med samma gamla bilder!


 5. Fundering skriver: 18 mars, 2020

  Synnerligen intressant att följa vad som händer i samhället nu. Det här går inte att köpa sig fri från för pengar. Självklart ska alla familjer ta hänsyn till och värna om de äldre. Därför ser det märkligt ut när kungen fortsätter röra sig fritt.


 6. PernillaA skriver: 18 mars, 2020

  Leo , vad vet du om det ? Finns det bilder på Sofia med föräldrar heter de att Hellkvist familjen vill visa sig offentligt; ser man dem inte , hälsar Sofia inte på ; tja så kan man vrida på historien som man vill och får alltid fram den negativa attityden mot Sofia


 7. Daga skriver: 20 mars, 2020

  Leo alltid samma skröna🤩


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar