Ovissheten kring prinsessan Sofia

prinsessan sofia prins carl philip

Coronaviruset betyder ändrade planer för väldigt många människor. Så även kungligheterna. Nu kan även deras privata resor komma att påverkas av virusets aggressiva spridning.

Coronaviruset oroar en hel värld och några som verkligen behöver ändra sitt sätt att leva är våra kungligheter. Åtminstone för en tid framöver.

Under fredagen skickade hovet ett pressmeddelande som berättade om de tillfälliga ändringar som nu görs på slottet. I meddelandet fick vi bland annat veta att kungen och kronprinsessan Victoria hädanefter kommer att arbeta separat. Dessutom skrev man att “stor restriktivitet kommer att råda vad gäller kungafamiljens resor”.

LÄS MER: PRINSESSAN SOFIAS BESLUT I KRISEN

Kungligheternas privata resor kan påverkas av coronaviruset

Nu visar det sig att även kungligheternas privata resor kan komma att påverkas av det ansträngda samhällsläget. Någonting som både påverkar prins Daniel och prinsessan Sofia. De har ju föräldrar som i Ockelbo respektive Älvdalen och åker ofta till sina hemstäder, med barnen. Men även sådana resor kommer alltså diskuteras, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Sofia och Carl Philip

Carl Philip och Sofia åker ofta till Älvdalen. Nu råder det stor ovisshet kring deras framtida resor.

Den stora smittorisken av COVID-19 påverkar även prinsessan Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground. Under lördagen bestämde sig organisationen för att stänga ner sin fritidsverksamhet i Hallonbergen, utanför Stockholm, i två veckors tid. Detta för att undvika spridning av viruset och inte samla många människor på liten yta, i onödan.

Sofia har dock alltid kommunicerat med svenska folket via sociala medier. På Instagramkontot @prinsparet skickar hon och Carl Philip ofta ut hälsningar, och ibland även bilder på sönerna Alexander och Gabriel. Kanske kommer vi att få en ännu större aktivitet där nu när kungligheterna tvingas ställa in sina engagemang runt om i landet.

Foto: TT