Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På Spåret-profilen i krismöte med hovet efter de hårda orden inför alla

03 mar, 2021, 13:00 
Thomas Nordegren
På Spåret-profilen blev kallad till krismöte med hovet efter sina hårda ord.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?

Thomas Nordegren och Louise Epstein fick hoppa in i På spåret med kort varsel efter skandalen kring Hamid Zafar. Och de gjorde det med den äran!

De tog sig hela vägen till final, där de föll mot Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg – med knappast möjliga marginal.

Thomas Nordegren hade åsikter om prins Gabriels namn

Thomas Nordegren
Thomas Nordegren – ibland har din frispråkighet satt dig i klistret minsann.

Thomas bakgrund är som skjutjärnsjournalist. Och inte sällan har hans pipa varit riktad mot kungahuset.

Han hade till exempel åsikter om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia gav prins Gabriel namnet Walther i tredjenamn.

– Jag tyckte det var okänsligt att döpa honom till Walther. Det blev ett litet blåsväder, men vi balanserar rätt ofta på Sveriges Radios programregler, säger Thomas i en ny intervju med Aftonbladet.

Annons

Blev uppkallad till hovmarskalken

Då klarade sig Thomas utan någon replik från hovet. Men sådan tur har han inte alltid haft, berättar han.

– För länge sedan skrev jag en krönika i DN som handlade om att kungen höll så dåliga tal och undrade varför han överlät det till snorkfröknarna på slottet. Då blev jag uppkallad till förste hovmarskalk Kuylenstierna.

Jan Kuylenstierna, som avled 2005, gav Thomas en liten uppsträckning. Men krönikan i DN ledde också till ett mer vänskapligt möte.

– Jag fick också ett brev av Elisabeth Tarras-Wahlberg som hon hade undertecknat med ”Snorkfröken”. När jag kom till hovmarskalken var jag lite orolig, men de var vänliga, bjöd mig på kaffe och sa att jag hade helt rätt. De hade fått hemskt dåligt underlag till talen i USA som jag syftade på, och sa att jag var välkommen om jag hade andra synpunkter. Men jag har en hyfsad relation med kungen och drottningen och har intervjuat dem flera gånger och reste senast med dem på statsbesöket hos det japanska kejsarparet 2018, säger Thomas.

Annons