Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnans avslöjande om prins Carl Philip – nu berättar hon

02 dec, 2023, 11:00 

Nu berättar hon om mötet med prins Carl Philip!

Annons

Frågar man nästan vem som helst i vårt avlånga land har många ett speciellt minne med kungligheterna. Det kan vara ett handskak med kungen eller en vinkning från kronprinsessan – och privata möten!

Nu berättar På spåret-vinnaren Cecilia Düringer för Svensk Damtidning om ett okänt och urgulligt möte med prins Carl Philip.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Kungligheternas favoritställen i Stockholm

Även om man oftast ser kungafamiljen på bild är de ju faktiskt helt vanliga personer, som då och då skymtas på Stockholms gator. Deras favoritområden är sedan gammalt de exklusiva områdena i innerstaden, där alla deras favoritaffärer, restauranger och fina grönområden ligger.

När Madeleine är i Sverige tar hon gärna en lunch på någon av restaurangerna på lyxiga Strandvägen, ett stenkast från Hovstallet.

Annons

Och prins Carl Philip är inte sämre han. Han tar gärna en affärslunch runt Nybrogatan på Östermalm, där de allra tjusigaste ställena ligger.

I julruschen bör du shoppa dina klappar på det ikoniska varuhuset NK om du vill stöta på nån ur kungafamiljen, det gör Cecilia Düringer klart!

Prinsessan Madeleine ute på promenad med hunden Zorro 2011
När Madeleine bodde i Sverige blev det många hundpromenader runt Östermalm.

Cecilia Düringer avslöjar mötet med prins Carl Philip

Idag är Cecilia programledare för den populära podden P3 Historia, syns i tv, och jobbar som gymnasielärare.

Men långt innan det, jobbade hon på just NK. För Svensk Damtidning berättar hon nu om två privata möten med både kronprinsessan, och prins Carl Philip som ägde rum på hennes gamla arbetsplats.

– I många år jobbade jag nämligen extra i butik, i en pappersaffär som bland annat fanns på NK i Stockholm. Där hade vi gott om celebra kunder, till exempel kungafamiljen, berättar Cecilia och fortsätter.

– Jag har bland annat bett kronprinsessan om legitimation, för det var på den tiden när man skulle fylla i personnummer vid kortköp. Och en jul för många år sedan fick jag assistera en ung Carl Philip med att välja fotoalbum som han skulle sätta in naturbilder han tagit själv i och ge ”till pappa i julklapp” Det var lite rart.

Foto: TT

Annons