Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren stoppad innan middagen med kungaparet – kravet: "Galet"

26 nov, 2023, 19:00 

Pernilla Wahlgren var på middag med kungaparet.

Annons

I veckan serverades det en riktig gåsamiddag på Tessinska palatset i Stockholm, och på gästlistan stod bland annat kungaparet, statsministern, och Pernilla Wahlgren!

Det var Stockholms läns landshövding Anna Kinberg Batra som var värd för den uppskattade kvällen i sitt nya hem.

Nu berättar Pernilla om middagen i sin podcast.

Pernillas avslöjande om hemliga dejterna med Christian: ”Blev inte kär”Brand logo
Pernillas avslöjande om hemliga dejterna med Christian: ”Blev inte kär”

Pernilla Wahlgrens panik innan middagen med drottning Silvia

Att bli bjuden på smokingmiddag med Sveriges mäktigaste personer händer inte varje dag, inte ens för Pernilla Wahlgren. Så visst var det en del saker som behövde ordnas innan.

Annons

I podden Wahlgren och Wistam berättar hon om när hon fick veta att självaste kungaparet också skulle dit:

– Men några dagar eller några veckor, jag kommer inte ihåg riktigt, innan middagen så får vi ett extra mail där det står att "Nu kan vi gladeligen meddela att konungen och drottningen kommer närvara på den här middagen också" Och då måste du ha med dig en legitimation och du måste vara på plats i tid innan kungaparet, berättar Pernilla.

Det var som sagt klädkod smoking, och Pernilla var sin vana trogen och började leta efter kläder med kort varsel, bara en halvtimme innan hon ska ringa efter en taxi.

– Så vi drar fram alla långklänningar jag har. Och en långklänning i Pernilla Wahlgrens värld är väldigt lång. Så jag kan inte bara köpa en långklänning och ta på mig den. För den är typ två meter för lång, som jag måste korta. Så jag stod med sax och klippte till, helt hysterisk.

Stockholms läns landshövding Anna Kinberg Batra med maken David Batra (th) tar emot kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Drottning Silvia satt nog inte hemma och klippte sina klänningar innan hon valsade in på Tessinska palatset.
Annons

Pernilla Wahlgren stoppad innan middagen med kungaparet

Ja, det blev minst sagt stressigt för Pernilla innan prestigemiddagen.

Men en sak var ju faktiskt bra med det hela, det faktum att man var tvungen att vara på plats innan kungaparet. För den som följt Pernilla vet att hon är något av en tidsoptimist...

– Så det var så stressigt och det var så galet. Och jag var så nervös att jag skulle komma senare än kungen och drottningen och skämma ut mig!

Poddkollegan Sofia Wistam flikar in:

Annons

– För en gångs skull så fick du verkligen inte komma för sent. Du kunde inte köra din vanliga "Åh, ge dem en present, jag kom lite sent" som du brukar tänka.

Tack vare kungaparet blev Pernilla blev helt enkelt stoppad från att komma sent som hon brukar, till den tjusiga middagen. För visst kom hon i tid trots allt!

Pernilla Wahlgren tar en selfie
Pernilla hann i tid – men en urtjusig klänning!

Foto: TT

Annons