Pinsamma händelsen med Victoria – avslöjas av ny bild

kronprinsessan victoria

Jonas Ekstromer

Det som inte fick hända hände! Pinsamma ögonblicket med Victoria som fångades på bild.

Astrid Lindgren har alltid varit en av kronprinsessan Victorias favoriter och hon brukar delta i att lyfta de hyllade barnboksförfattare som nu följer i hennes fotspår. Det handlar om det prestigefyllda ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award) som kronprinsessan i måndags fick äran att dela ut i dubbel upplaga, eftersom förra årets prisgala frös inne på grund av coronapandemin.

Den som ledde prisutdelningen var nöjesprofilen och debattören Amie Bramme Sey, som sedan skrev om sina upplevelser från galan på Instagram, och de var inte enhälligt positiva.

”Astrid Lindgren Memorial Award aka världens finaste barnlitteraturpris delades ut idag och jag fick äran att leda ceremonin Om någon vet hur man tar en icke-stel gruppbild med korrekt coronaavstånd får ni gärna berätta det, jag Kulturministern och Kronprinsessan did not get the memo...”

Trösten efter misslyckandet med kronprinsessan Victoria

Det handlar om bilden som fotades med Amie själv, kulturministern Amanda Lind och så kronprinsessan Victoria i egen hög person. Amie var inte direkt nöjd med resultatet och efterfrågar tips på hur bilder med corona-avstånd kan göras mindre stela.

Fr v kronprinsessan Victoria, programledaren Amie Bramme Sey, juryns ordförande Boel Westin, kultur- och demokratiminister Amanda Lind, samt på skärmen rets och fjolårets pristagare, den franske författaren Jean-Claude Mourlevat och sydkoreanska bilderbokskonstnren Baek Heena under ALMA-prisets utdelning.

Christine Olsson

Hon får svaret från "Nyhetsmorgon"-profilen Soraya Lavasani: ”Det går inte”. Kanske en tröst i sammanhanget, det fanns alltså inte så mycket de kunde göra åt saken!

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse