Pinsamma läget för prinsessan Madeleine – ögonvittnen berättar om stela mötet

08 mar, 2023, 15:30 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleines kärleksliv kommer i fokus efter flytten till Sverige.

Annons

Under tisdagen kom ett riktigt chockbesked från hovet: Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen flyttar hem till Sverige.

Det meddelades via en relativt kortfattad kommuniké på hovets officiella hemsida.

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023".

"I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm".

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Prinsessan Madeleine

Recept.se Nyhetsbrev

Svensk Dam fick sig en pratstund med hovets informationschef Margareta Thorgren i går.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill fattat tillsammans. De ser i fram emot den här flytten och att barnen ska vara bosatta i Sverige med allt vad det innebär, sa Margareta då.

Annons

Hur länge har det planerats?

– Vi har känt till det ett tag, det här är ju ett beslut som naturligtvis tar tid att fatta och nu ser familjen i fram emot att bosätta sig här i Sverige.

Med flytten till Sverige kommer också en del av Madeleines förflutna att göra återinträde i hennes liv. I Stockholm bor nämligen Jonas Bergström, Madeleines före detta fästman.

Ni minns självfallet historien. Drömparet som förlovade sig – bara för att sedan bryta upp efter en otrohetsaffär.

Jonas är numera gift med Madeleines barndomsvän Stephanie af Klercker. Relationen mellan honom och prinsessan uppges vara civiliserad men hyfsat kylig.

De har stött på varandra sedan uppbrottet, främst på gemensamma vänners fester. Ögonvittnen som befunnit sig på samma tillställningar som Madeleine och Jonas vittnar dock om att de inte umgås särskilt mycket under sådana kvällar. De hälsar artigt på varandra men mycket mer än så är det inte.

Annons

Jonas har idag en högt uppsatt position i advokatfirman Vinge och ansvarar för företagsförvärv. Stephanie driver det framgångsrika klädföretaget Soft Goat. De har tre barn ihop, precis som Madeleine och Chris.

Chris har förresten visat hur han känner inför Jonas. Det gjorde han redan 2011, när han och Madeleine gästade bröllopet mellan Dag och Natalie Werner.

Jonas var också där, och när mingelfotograferna knäppte sina blixtrar vände Chris ryggen till sin kärleks exfästman.

“Chris visste hur hårt Madeleine hade tagit separationen och att det fortfarande var infekterat. Chris hade ingen respekt alls för Jonas Bergström och för honom var det fullständigt obegripligt hur Jonas hade kunnat vara otrogen mot Madeleine”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken Madeleine: Prinsessan privat.

Annons