Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pinsamma scenen när kungaparen träffades – tappade allt

26 nov, 2021, 12:00 
Drottning Letizia, kung Felipe, kungen och drottning Silvia
Det inträffade en pinsamhet när det svenska kungaparet träffade det spanska.
Annons
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!Brand logo
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!

Kungen och drottning Silvia har precis haft ett av årets roligaste uppdrag. De fick välkomna kung Felipe, 53, och hans drottning Letizia, 49, som var på det första spanska statsbesöket på 42 år.

Hovet hade förberett två kungliga kortegevagnar, en för kungen och Felipe, en för Silvia och Letizia, som fraktade de två kungaparen en och en halv kilometer, in på Inre Borggården. Och stämningen var god!

Pinsamma scenen när svenska kungaparet mötte spanska kungaparet

Kungafamiljen
Vilket gäng!

Spanska Hola hade en reporter som följde i kungaparets fotspår, och deras rapport visade att det rådde god stämningen mellan regenterna och drottningarna.

Annons

"De har varit med om mycket de senaste dagarna, och ända sedan de först träffades har kungafamiljerna pratat varmt med varandra, skämtat och skrattat och återigen visat vilken god relation de har med varandra", skriver Hola.

Enligt Hola var det två av kungligheterna som kom extra bra överens.

"Kung Felipe och drottning Silvia slutade aldrig med att ha intima samtal och le mot varandra", skriver tidningen.

Dråpliga sekvensen: "Hon tappade ut allt"

Vid möten mellan två kungafamiljer blir varje detalj intressant att berätta om. Letizia var med om något som kan framstå som ganska vardagligt, men som får större magnitud på grund av att hon är en drottning.

"Den stora berättelsen för dagen var när drottning Letizia tappade sin väska och man kunde se att hon hade en mobiltelefon och läppstift däri, hon böjde sig ner hur avslappnat som helst för att plocka upp den, men flera män sprang fram för att hjälpa henne", skriver Hola.

Annons