Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Plaggen Madeleine älskar – och accessoaren hon inte vill bära

Plaggen Madeleine älskar – och accessoaren hon inte vill bära

Hösten 2019 kom Mamas stora nummer med prinsessan Madeleine på omslaget ut. I en intervju har stylisten avslöjat hur det var att klä prinsessan under plåtningen.

Magasinet Mama fick under 2019 vad vi på Svensk Damtidning skulle kalla ”årets intervju”. Vad? En intervju med prinsessan Madeleine. Öppet, avslappnat och varmt berättade Madeleine för Mama om familjelivet i Florida, om hur det är att vara prinsessa men samtidigt också mamma till tre småttingar.

7 saker du inte visste om prinsessan Birgitta
Slå på ljud

Vi fick reda på detaljer om graviditeterna och förlossningarna. Den svenska prinsessan delade med sig av händelser och skeenden på ett sätt som aldrig tidigare skett. Intervjun är därmed HELT unik i sitt slag. Och den har citerats hundratals gånger – både i Sverige och utomlands. En liknande intervju med Madeleine har aldrig tidigare gjorts.

Malin Rudén stylade prinsessan Madeleine

Också fotona till intervjun är totalt unika. Tidigare har Madeleine visserligen gjort flotta plåtningar för bland annat svenska ELLE – men den här gången poserade hon tillsammans med de tre barnen: Leonore, Nicolas och Adrienne.

Stylingen, Madeleine i glada färger och sköna plagg (inte sällan av svensk design), är också unik – och känns totalt klockren i sammanhanget. För stylingen står Malin Rudén, en erfaren stylist som, bland annat, stylat flera tunga (och uppskattade!) Mama-intervjuer och plåtningar tidigare, bland annat med Annie Lööf, Ebba Busch Thor och Annika Strandhäll. Det märks att Malin är ett proffs ända ut i fingerspetsarna.

Madeleine med sina tre barn på omslaget av Mama. Stylingen är gjord av Malin Rudén. På fotot bär prinsessan jeans från Acne Studios och en topp från danska Ganni.

Madeleine avslöjar sina favoritfärger

I samband med att Mama-numret med Madeleine kom ut i butik frågade Svensk Damtidning om Malin Rudén kunde uttala sig mer om stylingen. Det avböjde hon vänligt. Men för Mama har hon berättat en del.

Hon säger att hon blev glad när hon fick uppdraget, eftersom prinsessan Madeleine är speciell och något extra att få styla. Hon förde en dialog med kungahuset berättar hon, för att få reda på speciella önskemål eller liknande.

– Min bild av prinsessan utgår ju mest av de bilder jag har sett på henne. Och utifrån det tycker jag att hon har en modern, fast romantisk stil. Det här var ledorden när jag lånade kläder till fotograferingen. Samtidigt är det viktigt att påpeka att detta är en intervju, där kläderna inte ska vara i första rummet, utan prinsessan själv, berättar Malin för Mama.

Jobbet skulle kännas somrigt ljust och krispigt. Malin arbetade mycket med färger som beige, aprikos, rosa, oliv och ljusblått, kulörer som Madeleine, enligt hovet, gärna klär sig i.

Accessoaren Madeleine inte ville ta på sig

Men, undrar Mama, fanns det något hon inte ville ta på sig? Malin Rudéns svar:

– Prinsessan ville inte ha ett par väldigt dyra örhängen, då de inte kändes rätt i det här sammanhanget. Så vi tog en alternativ bild (som senare blev den som publicerades) med ett par andra örhängen.

Att Madeleine gillar ljusa färger går att se tydligt, inte minst via de plagg hon klär sig i till vardags. Även om kronprinsessan blivit allt mer modeintresserad de senaste åren så är det Madeleine som är den svenska kungafamiljens modesessa nummer ett. Hon har ett genuint klädintresse och kunnande – och det märks, tydligt.

Nedan finner du några plagg som liknar de Madeleine har burit – och som fixar hennes stilsäkra, klassiska, snygga och ändå trendiga look.

Sandfärgad tröja från Filippa K. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Tyllkjol från Ida Sjöstedt. Läs mer och köp här. (länk till Bubbleroom)

Blå skjorta i siden från Stenströms. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Ljusrosa blus från H&M. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Jeans från Frame. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Madeleine

Klassisk vit skjorta i bomull från Filippa K. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Madeleine på Bokmässan 2019
Blus Stenströms

Knytblus från Stenströms. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Kjol från Busnel

Stickad kjol från Busnel. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Bilderna avslöjar stora likheten mellan Victoria och Sofia

Madeleine visar upp snygga vardagsstilen – se bilden

Soft Goat släpper ny underbar barnkollektion – kolla in plaggen

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna