Polisens märkliga skämt om prins Daniel: "Förbereder en morgonräd"

Prins Daniel

Polisen skämtade om prins Daniel i samband med att man utredde ett allvarligt brott.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 17?
Slå på ljud

Prins Daniel har ett mycket obehagligt minne i bagaget. 2003 publicerades bilder på Anna Lindhs mördare i pressen – och polisen fick in otroliga mängder tips.

Prins Daniel blev felaktigt utpekad

Prins Daniel

Polisen hade roligt på prins Daniels bekostnad.

Mannen på den släppta bilden var Mihailo Mihailovic. För Aftonbladet berättade polisen många att tipsade dem om att mannen på fotona, som i all hast lämnade NK efter dådet, var kronprinsessan Victorias pojkvän.

– Jag tycker det är förfärligt att misstankarna över huvud taget drabbar den här personen. Det är bara att hoppas att polisen löser det här illa kvickt, sa hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras Wahlberg.

Polisens skämt efter nya händelsen

Den 4 december i fjol gick polisen i Södermalm ut med en egen efterlysning. Det här kunde man läsa på polisens Facebook-sida:

"Vem är mannen på bilden i länken? Den 6 november 2020 var mannen på bilden inne i en butik vid Nytorgsgatan på Södermalm och hotade butikspersonal. Polisen behöver nu hjälp med att identifiera mannen.Om du vet vem det är, ring 11414 eller klicka dig vidare genom länken", skrev polisen.

I kommentarsfältet passade flera lustigkurrar på att peka ut en rad olika kända profiler. En av dessa skämtade om att det var prins Daniel – och fick då en lustighet tillbaka från polisen.

"Visste att det var något bekant! Jag skickar en bil för morgonräd kl 05 imorgon. Jag är tacksam om det stannar mellan oss!", skrev polisen som svar.

Svensk Damtidning söker Polisen Södermalm för en kommentar.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

LÄS MER: De ingår i Victorias innersta krets – hemliga pakten