Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Presenten väcker känslor hos kungen – så här har vi aldrig sett honom

11 jul, 2023, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kungafamiljen
Kungen delade ut priset för årets ölänning. Foto: TT

Kungen fick sig en riktigt överraskning under utdelningen av priset för Årets Ölänning.

Annons

Nu har flera arbetande svenskar gått på den efterlängtade semestern. Sverige är verkligen som finast på sommaren vilket betyder att det är många som hemestrar och njuter av våra fina landskap under sommarmånaderna.

Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Kungafamiljens favoritplats på jorden

Ett ställe som är väldigt populärt är semesterön Öland. Hit vallfärdar svenskarna på somrarna och njuter av ö-livet. Många åker till sina sommarstugor och andar tar husvagnen eller husbilen. En familj som verkligen älskar Öland är vår svenska kungafamilj.

Varje år åker de till den fantastiska ön och hälsar på sitt landställe Sollidens slott, som ligger utanför Borgholm. Under året brukar det vara svårt att få hela familjen samlad men under sommaren blir det alltid ett kärt återseende för alla syskon och kusiner på Solliden.

Annons

Victorias födelsedag

Här blir det även stor fest när kronprinsessan Victoria firar sin födelsedag den 14 juli. Under en hel vecka blir det massa aktiva aktiviteter runt om på Öland för att värna om en hälsosam livsstil. Allt leder sedan upp till Victorias födelsedag som firas med en stor konsert som livesänds av SVT.

I år kommer bland annat Linnea Henriksson, Markus och Martinus, och Petter att bjuda på underhållning. Victoria delar även ut Victoriapriset till en eller flera idrottare som begått större bedrifter under året.

Årets Ölänning
Bitte Börjesson blev årets ölänning 2023.

Priset för Årets Ölänning

Ett annat pris som delas ut av kungen under hans vistelse på Öland är priset för "Årets Ölänning". I år gick det till Bitte Börjesson som har engagerat sig ideellt i de öländska idrottsföreningarna.

Annons

Men under ceremonien när Bitte fick sitt pris överraskade hon även kungen med en liten present.

– Jag köpte en tröja till honom för jag tyckte att han måste ha något för att komma ihåg oss, den representerar alla föreningars ideella ledare. Det blev ett sätt att påminna att vi är så många, berättar Bitte för Svenska Dam.

Chockerande presenten

Det var ingen tröja som helst, utan en svart fotbollströja med trycket "Kungen" och siffran ett på. Man kunde verkligen se hur kungen sken upp när han fick den mycket genomtänkta presenten.

– Nämen oj vad glad jag blir, sa kungen och skrattade när han fick den chockerande presenten.

Kungen
Kungen lyste upp när han fick presenten.

Dagen fortsatte med fika för alla inblandade. Och vi tror nog att kungen satte på sig sin nya present under kvällen och visade stolt upp den för barnbarnen.

Annons