Prins Alexander 5 år i dag! Carl Philips och Sofias nya födelsedagsbild på sonen

Carl Philips och Sofias son prins Alexander 5 år i dag

Carl Philips och Sofias äldsta son, prins Alexander, fyller 5 år i dag. Hon firar förstås med tårta hemma på Villa Solbacken och bebisgod med sin yngsta lillebror, prins Julian. Se prinsparets nya födelsedagsbild!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias son, prins Alexander, fyller 5 år i dag. Han firas förstås hemma på Villa Solbacken med de yngre bröderna, Gabriel och Julian, och massa spännande presenter från mamma och pappa.

LÄS MER: Reaktioner efter bilden på prins Alexander

Alexander är den av prinsparets barn som har visat sig mest i det kungliga strålkastarljuset. Vi minns väl alla när han busade omkring under prins Gabriels dop? Ja, han gick ju till och med fram och charmade statsminister Stefan Löfven!

En annan gång då Alexander bjöd svenska folket på skratt var när han följd med pappa Carl Philip till slottet för att ta emot en julgran. Men lillprinsen var förstås mer intresserad av att springa snabbt genom de långa slottskorridorerna.

Prinsessan Sofias ord om prins Alexander på födelsedagen

"Idag firar vi vår charmiga, nyfikna och busiga 5-åring", skriver Carl Philip och Sofia i ett gulligt meddelande under den nya födelsedagsbilden på Alexander.

Men någon bild på kungahusets hemsida kan vi inte vänta oss. För två år sedan valde ju kungen att krympa familjen på titlar och sedan dess tillhör inte Carl Philips och Madeleines barn Det Kungliga Huset. I det stora hela betyder de att de inte kommer att uppbära apanage i framtiden – och den lilla innebörden märker vi av vid sådana här födelsedagar. Då födelsedagshyllningarna endast sker på prinsparets sociala medier. Något officiellt firande blir det inte.

Foto: TT

503 Service Unavailable