Prins Carl Philip hejade på skidåkarna vid slottet

Prins Carl Philip hejade på skidåkarna vid slottet
Annons

Prins Carl Philip invigde igår skidtävlingen Royal Palace Sprint vid det Kungliga slottet i Stockholm. Sedan hejade han på åkarna tillsammans med Victoria och Daniel.

Det är nu åttonde gången som Royal Palace Sprint hålls runt slottet i Stockholm och det är en del i en fyra dagar lång världscupfinal som påbörjas just här i stan och som sedan slutförs i Falun. Och efter invigningen sågs prinsen i publiken tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Rundtur på området

Prins Carl Philip fick också en liten rundtur på området av den tävlingsansvarige Rutger Simonsson. Bland annat visade hur tidtagningen sköts och så besökte de sändarbussen som sköter tv-sändningarna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på läktaren.

Höll ett tal

Carl Philip höll också ett litet tal innan tävlingarna där han bland annat sa;
– Det är en avgörande sprintbana i världsklass. Jag tycker det är extra roligt att denna världscuptävling går runt Slottet, en tävling som jag har följt och sett fram emot varje år.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

46 kommentarer till “Prins Carl Philip hejade på skidåkarna vid slottet”

 1. April skriver: 17 mars, 2011

  Det går ju så bra för Carl-Philip de få gånger han visar sig och representerar. Och det är roligt att se honom vid dessa sällsynta tillfällen.
  Tänk om han kunde få mersmak av det här typen av uppdrag och “hugga i” ordentligt, med liv och lust . Det vore på tiden! Han är ju trots allt prins av Sverige.
  Kan du inte bjuda lite mer på dig själv,Carl-Philip, och ta din roll på allvar ?


 2. Observant skriver: 17 mars, 2011

  Kunde inte detta uppdrag utförts av prins Daniel om kronprinsessparet fanns på plats? Är det för att det ska finnas något uppdrag för Carl Philips räkning att ta upp i kalendern? Varför visar inte Carl Philip sig tillsammans med sin sambo? Hovet har ju bekräftat att Sofia Hellqvist är Carl Philips flickvän.


 3. Bittan skriver: 17 mars, 2011

  Det var väl tur att inte Sofia var där!


 4. Sabine skriver: 17 mars, 2011

  Jeg ser bestemt gerne mere til prins Carl Philip, meget gerne – men jeg undrer mig nu også lidt over, hvad han gør i Stockholm
  på en hverdag! Skulle han ikke være i Skåne og studere ?
  Tilskurer til et skiløb kan ikke være så vigtigt for ham, som hans
  studier….. nu må han snart se og få gjort dem færdige! 😉


 5. Sabine skriver: 17 mars, 2011

  ##
  øh,,,,tilskuer skal det staves.


 6. Jannike skriver: 17 mars, 2011
 7. Birgitta Jonsson skriver: 17 mars, 2011

  Tänk att han äntligen har någon uppgift!
  Hur går det med studierna?

  Tur att han inte behöver ta studielån! Då kan man inte läsa i snigelfart och tenta sina poäng när “det passar”


 8. Anita skriver: 17 mars, 2011

  Sååå duktig han är! 😉


 9. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 17 mars, 2011

  Hej!Skulle just säga,jag är full av beundran!Nu blir han väl utsliten??
  Om Sofia är i SydAfrika,VILKEN BETALAR RESAN+Hon jobbar ju inte!Är väldigt nyfiken!


 10. Observant skriver: 17 mars, 2011

  #6
  I förra veckans nummer skriver SD att SH är tillbaka i Sverige och bor numera tillsammans med CP på Slottsbacken 2.


 11. Julia skriver: 17 mars, 2011

  Carl Philip läser strökurser på distans. Han bor inte på Alnarp längre. Med andra ord, det blir ingen examen.


 12. Bittan skriver: 17 mars, 2011

  Vilka ihopsatta bilder nrä Sofia är i Sydafrika. Kan hon inte hitta någon där nere så kan hon bo där jämt!


 13. signe skriver: 17 mars, 2011

  Det hade varit skandal om Sofia hade varit med och stått och bröstat upp sig! Usch för denna kvinna som kämpar för att komma in i de kungliga salongerna !! Synd om C-P som inte har så stor erfarenhet av relationer med tjejer som råkade komma i vägen för denna mycket erfarna tjej. Nu har ju kungen möjlighet att prata med sonen om S är i Sydafrika att be honom bestämma sig hur han vill ha det i framtiden——dessutom borde också Kungen förbjuda S att bo hos C-P. Om C-P bara kan lyssna på förädrarna och inse att S aldrig kan bli prinsessa och skippa henne och gå vidare . Det hade varit så trevligt om C-P ville representera Sverige på ett värdigt sätt och med rätt kvinna. Sportgrejer är ju hans intresse och det han gjorde igår va ju riktigt bra . GO ON Carl-Philip !!!!


 14. Kirsten H. skriver: 17 mars, 2011

  #6 Jannike
  Sikke dog et kunstigt foto af Sofia H. (det til venstre) ! Har hun
  selv lagt det ud på “Project Playground’s website” ?
  Hun er mere optaget af at tage sig ud på fotoet end at holde
  øje med, at babyen har fået tæppet ned over hovedet, hvilket
  drengen forsøger at fortælle hende ved at pege. Hvilken falsk attitude hun udstråler.


 15. signe skriver: 17 mars, 2011

  “14” Kirsten
  Falsk ja det är bara förätten
  —lycksökerska stämmer också bra


 16. pia skriver: 17 mars, 2011

  Ja, då har väl prinsen gjort sitt för det här halvåret.


 17. carla skriver: 17 mars, 2011

  prinsen ser jätte motiverad ut. gratulerar till uppdraget!


 18. Irene skriver: 17 mars, 2011

  Oj, den lille goddagspilten hade ett “uppdrag” denna veckan:
  Då måste han säkert ha semester någonstans på en fashionabal plats nästa vecka.
  På AMS under lediga platser söker de på en psykolog/terapeut till Lantbruksuniversitet i Alnarp förresten. Kan det vara en Carl-Philip-effekt?
  I så fall det enda “avtryck” denna gosse gör.


 19. Pamela P skriver: 17 mars, 2011

  Tänk om inte Victoria och Daniel får några biologiska barn och då är det Carl Philips barn som står i tur till tronen. Carl Philips barn får gärna bestiga tronen så länge det inte är Sofia Hellqvist som är deras mor. Gifter sig CP med SH så bör han ha förstånd att avstå prinstiteln och arvsrätten därför att om Sveriges näste monark har ett utvik till mor så lär nog monarkin avskaffas. Madeleine bör då stå på tur. Jag är tveksam till den amerikanske playboyen Chris, men jag tror inte Madde gifter sig med honom. Jag tycker inte att någon titel oavsett om det är HKH eller prins/prinsessa skall tas från CP eller Madde förrän de gifter sig med någon olämplig person som t.ex. Sofia Hellqvist. Madde och CP bör representera mera så Victoria och Daniel kan gå hem och göra barn i lugn och ro.


 20. kismet skriver: 17 mars, 2011

  Sofia vill jag verkligen inte se i något officiellt sammanhang! Carl Philip förtjänar väl en låååång semester efter ett sådant ansträngande jobb!


 21. Netaadika.bloggspace.se skriver: 17 mars, 2011

  Japp Prins Carl Phiip har gjort sitt nu…han kan ta utviket och försvinna.
  Sign/rojalist som har tröttnat 🙁


 22. Emma_H skriver: 18 mars, 2011

  Inlägg #2 – Apropå din fråga om SHs “osynlighet” under C.Ps uppdrag Kungafamiljen har INTE accepterat Carl Philips relation m SofiaH ännu – i likhet m flertalet svenskar. Innan det ev sker lär du inte få se ”sambon” dyka upp i samband m C.Ps uppdrag.

  Att deras relation Bekräftades av hovets presschef berodde bara på att Sofias nakenbilder då kommit till medias kännedom – annars har kungabarnens respektive alltid fått stränga order av hovet om att hålla en låg profil gentemot media.

  V&D fick i många år smyga m sin relation i flera år t.o.m då de var för sig gästade vänners privata fester som bevakades av press. Likaså var D out of sight på Ölands-jippot i juli i åratal… Likaså Emma var diskret – Sofia H å andra sidan har egen PRkvinna anlitad sen snart 3 å tillbaka m olika PR-jippon o dito knep i media då & då med siktet inriktat på sin framtid m kunglig guldkant

  utdrag “…Carl Philip gick emot mammas och pappas regler och förmaningar. Trots att de gång på gång har sagt till honom att inte visa sig i offentliga sammanhang med Sofia Hellqvist valde han att gå på bröllop…” http://www.expressen.se/nyheter/1.2289088/carl-philip-gar-pa-brollop-med-sofia


 23. kerstin gatelintumbabo skriver: 18 mars, 2011

  Vilket tjat om Sofia. Det kungen gjort är mycket värre än det hon gjort. Konstigt att det inte finns några kommentarer om detta. Dessutom är Sofia mer representativ än vad Madeleine är. Sofia jobbar med barn, Madeleines jobb består att ta den ena semestern efter den andra. Vi är många som gillar Sofia så skriv inte att hon inte kommer att godkännas av svenska folket. Det gör hon.


 24. Pamela P skriver: 18 mars, 2011

  Du tillhör en minoritet, Kerstin Gatelin!


 25. Sthlm skriver: 18 mars, 2011

  Anmärkningsvärt att kungaparet accepterar att prins Carl Philip är sambo med “nakentjejen” på Slottsbacken. Hon har ju ett förflutit som gör att vem som helst ryggar tillbaka. Synd om Carl Philip. Det finns säkert enstaka personer runt SH, som inget hellre önskar än att hon ska kunna ta sig in i kungafamiljen, men tål verkligen monarkin denna skandal?


 26. Bakom vattnet skriver: 19 mars, 2011

  Som någon skrev här, prins Carl Philip kan ta sin ormflicka och försvinna. Så trött han såg ut igen för att tala några ord. Hur kan det vara så svårt att arbeta i alla fall litet för kungariket!? Hade varit roligare att se prins Daniel göra den biten också.
  # 23. Ett stort majoritet av svenska folket kommer inte att godkänna Sofia Hellqvist som en medlem av kungahuset osv. (Tycker familjen Bernadotte om saken eller inte.)
  # 13. Det vore redan bråttom, att kungen och/eller hovet förbjuder SH att bo eller ens övernatta vid Slottsbacken 2. Säger prins C P vad som helst.
  # 19. Tänker likadant med nästan alla punkter. Men: Vet vi/ni/någon verkligen, att Christopher O’Neill har ett opassande rykte osv.? (Om SH behöver vi inte ens diskutera.)


 27. Julia skriver: 19 mars, 2011

  När Victoria och Daniel har nedkommit med en arvinge kan Carl Philip avsäga sig prinstiteln och gifta sig med Sofia. Greve Carl Philip Bernadotte och grevinnan Sofia. Så är vi av med dem.
  Frågan är väl om Sofia tycker att det räcker.


 28. Emma_H skriver: 19 mars, 2011

  #25 Sthlm_Tvivlar starkt på att “accepterar” är det rätta ordet ifråga om familjens uppfattning om Carl Philips samboskap då såväl kungaparet som hans syskon vägrade närvara vid den tidigare kombinerade inflyttningsfesten/Sofias 26årsfest på Slottsbacken


 29. Beata skriver: 19 mars, 2011

  19. Pamela P
  Tror att det är bara kungen som kan ta deras prins/prinsessa titlen och det gör han sannolikt inte!


 30. AnneSvenskDamtidning skriver: 19 mars, 2011

  Naken Sofia och prinsen kan bosätta sig i Brasilien om de vill gifta sig och leva ett anonymt liv. För oss svenskar vore det mindre pinsamt om de på ett diskret vis drog sig undan all upp-märksamhet och representation. Sverige behöver representanter
  som inte kommer ifrån utvikningsbranchen utan har helt andra meriter. Tyvärr, ser Carl-Philip inte så fräsch och alert ut som man kunde önska. Vad sysslar han egentligen med?


 31. Bakom vattnet skriver: 20 mars, 2011

  # 30. En bra fråga. Vad sysslar prins Carl Philip egentligen med? Han ser oftast tröttare osv. ut än pappa kungen. Med nästan “sjuktvit” hy och med stora svarta ringar under ögonen.
  Det är verkligen synd om honom, men han är trots allt en vuxen människa. Ju bättre desto snabbare han förstår, att möjligheten med ormflickan är möjligheten utanför hovet, utanför kungahuset och utanför alla svenska statens slott och mindre hus också.
  (Det är sedan familjen Bernadottes sak, hur mycket de vill privat ha något att göra med ormflickan. Men då också utanför svenska stantens lokaler och domäner. För svenska statens ägodelar är inte Bernadotte-familjens privatangelägenhet! Bara Solliden, Riviera-huset och kanske Storlien.)


 32. Mari-Anne Smithsvenskdamtidning skriver: 20 mars, 2011

  Finns det ingen person i CP:s närhet som kan tala om att Soffi inte går ann, kommer hon in i Kungafamiljen vill vi inte ha någon av dem längre. Då är det kört med monarkin. Kungen bestäm nu att Soffi skall bort ur CP:s närhet, det kommer du inte att ångra, CP får slicka sina sår DET GÅR ÖVER:


 33. Julia skriver: 20 mars, 2011

  Det var många prinsar i föregående generationer som efter giftermål med icke kungliga damer blev grevar och försörjde sig själva. Lennart, Folke, Carl Johan och Sigvard är bara några.

  Carl Philip får ju ärva prins Bertils villa på Djurgården, han har slottet Stenhammar, en större gård med mark och skog, stuga i Värmland som värmlänningarna samlade hop pengar till och byggde åt honom. Säkert har han en välfylld aktieportfölj också.
  När han inte är kunglig längre kan han göra reklam för Porsche och tjäna pengar den vägen.
  Det går ingen nöd på honom.


 34. Bakom vattnet skriver: 20 mars, 2011

  # 32. Prins C P är en vuxen människa. Så kungen kan inte skilja dem från varandra, om prinsen inte vill. Men han kan nog flytta ormflickan helt och hållet bort från Slottsbacken osv. Prinsen måste verkligen förstå, att han förlorar alla privilegier och sin medlemskap i kungahuset om han vill ha den där nakna kakan kvar. Han måste också förstå, att om de gifter sig med varandra, de måste sluta skada Sveriges renomme. Så flyttlasset kan nå sig ganska långt bort. Hoppas, att kungen med sina “förgångna” kaffeflickor förstår detta! Konungariket Sverige tål inte mycket mera, inte ens litet!
  (Så många år, som kronprinsessan V och prins D måste vänta – kanske bra det – och DW hade i alla fall inga lik i garderoben! SH har nästan bara lik! Söt kan hon vara, men ändå…)


 35. Bakom vattnet skriver: 21 mars, 2011

  # 33. Prins Carl Philip äger inte slottet Stenhammar – och ingen annan i kungafamiljen heller. De äger bara sommarslottet Solliden, Riviera-huset och kanske Storlien, den där sportsstugan. Vem får prins Bertils Solbacka efter prinsessan Lilian, vet jag inte. Kanske C P. Och två hus/stugor/gård har han någonstans i Sverige, det stämmer.
  Men om C P gifter sig med SH, kan han inte ha några titlar kvar: ingen prins, ingen hertig, ingen greve. Största delen av svenska folket kommer aldrig att acceptera det – och det får kungahuset/Bernadotte-familjen också acceptera. SH har för mycket skadande i bagaget: alla nakenbilder i nätet och vad annat!?


 36. Stig Arne v Giebel Löfström skriver: 21 mars, 2011

  Håller med Carl-Philip. Tänk om tävlingen inte gått runt slottet utan genom slottets salar.


 37. snickarjohn skriver: 21 mars, 2011

  För den som är intresserad:
  http://www.stenhammarsgods.se/historia.asp


 38. P.E skriver: 21 mars, 2011

  Att ni gnällkärringar bara orkar. C-P gifter sig med vem han vill. Vi lever ju inte på 1800-talet. Vad tror ni att han väljer? Lycklig utan titel eller olycklig utan? Historien har visat att Bernadottarna gärna ofrar sina titlar för att leva med dem de vill. Jag tror knappast att C-P kommer att välja en fisförnäm grevinna med näsan i vädret bara för att alla rojalister förväntar sig det. Kungen har säkert gjort klart för C-P redan vad som gäller ang Sofia och sedan är det upp till C-P att begrunda det. Ett möjligt giftemål mellan dessa kommer säkert att dröja många år och definitivt inte innan en ny tronföljare fötts.

  Hellre Sofia som prinsessa än Mona Sahlin som president

  Hellre Sofia som


 39. Friso skriver: 21 mars, 2011

  Carl Philip is just a lazy guy who does not take life seriously. He only lives of money given by his family. It is probable that even Sofia gets money from him to have a nice life.

  I am not only fed up with Carl Philip, but with the entire royal nonsense. A number of people who think they are special, live in enormous luxury, are served by a household of 200 people and cost the tax payer hunderds of millions.

  What do we get more in return compared to a decent republic like Switzerland or Germany?

  Only some pump and circumstance and a whole lot of shit!


 40. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 mars, 2011

  #37 snickarjohn
  Tack f ör linken om Stenhammar, intressant läsning om godsets äldre historia !!!


 41. Republikan från Finland skriver: 24 mars, 2011

  Prins Carl-Philip föddes ju son kronprins och kunde ha uppfostrats till Svearikes konung med allt gammalmodigt som de nu innebär. Men ni svenskar ville ju inte ha honom som tronföljare med plikter, utan ni tog arvsrätten från honom. Varför skulle han nu bry sig om konugsliga plikter? Han har ju uträttat mycket med design och försvarsmakten och jordbruk, som han antagligen tänker göra även i fortsättningen. Det är alldeles klart att han kann och bör leva och gifta sig med den han själv vill. Och vad har kungen och drottningen att göra med hans boende och sällskap? Han är vuxen och myndig. Jag tror inte att han lever på svenska skattepengar.


 42. Netaadika.bloggspace.se skriver: 24 mars, 2011

  Jag har lösningen på problemet Sofia !!! Carl Philip gifter sig ståndsmässigt och behåller utviket som frilla precis som furstarna gjorde förr i världen. Och sen levde dom lyckliga i alla sina dar 😀


 43. Bakom vattnet skriver: 24 mars, 2011

  # 41. Visst får prinsen gifta sig med den han själv vill. Men med nakenmodellen osv. SH kan han inte representera konungariket Sverige. Inte heller vara med i kungahuset och skada Sveriges rykte!
  Det vore väl roligt till Finland heller, om det “rullades” nakenbilder i internet tex. om president Tarja Halonens dotter eller om Sauli Niinistös svärdotter!? (Sådana om prinsens flickvän finns, har sett några.)
  Prinsen kan inte ha en del av kakan kvar och en del inte! Så kan kan nog sluta vara prins ja arbeta, men sedan flytta från svenska statens/hovets/kungahusets hus (vid Slottsbacken osv.) och ormflickan SH också. Och det är kungens och drottningens sak (svenska statens ärende), att se till, att det också blir så! Kungaparet arbetar väl för konungariket, som vi vill ha kvar och fin!


 44. Christina Helsinki skriver: 24 mars, 2011

  #43

  Vi som medborgare, har aldrig valt presidentens familj. De representerar inte Finland.

  Ingen lyfter ens på ögonbrynet, oberoende av Tarja Halonens eller Sauli Niinistös “telningar” har för sig.

  Lyckligtvis. för dem själva, har de inte skämt ut sig, hittills.

  Dessutom väljer vi någon ny, vart sjätte år, men aldrig på basen av vad deras avkomma ställer till med.


 45. Gilla skriver: 24 mars, 2011

  Vad man blir trött på republikanernas hat kampanjer,kan inte SD ta bort den här näthat funktionen.


 46. Friso skriver: 25 mars, 2011

  Carl Philip really does do nothing for Sweden. His militairy ranks are largely ceremonial. He got militairy ranks way too easy and quickly.
  Carl Philip his study in agricultur is purely for himself. Not for Sweden.
  Of course Carl Philip lives of tax money. Not directly, but received from his father.

  It is embarrassing how low performing royals are compared to the enourmous luxury situation they live in. 200 people personnel and all the facilities you can think off.

  And then still this irrelevant and meaningless way of living.

  Only adored by ignorant people who like to look at a fairy tale.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar