Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt tredje barn

26 mar, 2021, 13:56 
prins carl philip och prinsessan sofia har fått sitt tredje barn
Ett stort grattis! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är nu trebarnsföräldrar. Prinsparet har välkomnat ett litet syskon och hela kungafamiljen är överlyckliga.
Annons
Babylycka! Sofia & Carl Philip har fått sitt tredje barn
Babylycka! Sofia & Carl Philip har fått sitt tredje barn

Det var i mitten av december som hovet avslöjade att Carl Philip och Sofia väntade barn igen.

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj", sa paret själva och deras lycka smittade förstås av sig på hela Sverige.

Prinsessan Sofia har fött – kungafamiljen har fått en till medlem

Recept.se Nyhetsbrev

Nu är det lilla syskonet äntligen fått se dagens ljus och kungafamiljen har växt med en ny medlem. Hovet meddelar att det blev en liten son! Det här blir kungaparet åttonde barnbarn och det första barnet som föds efter att kungen beslutade sig för att ta bort HKH-titlarna för Carl Philips och Madeleines barn.

Det blev en födsel mitt på dagen för prinsessan, som fick sin tredje son.

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia, fredagen den 26 mars 2021 klockan 11.19, nedkom med en frisk och välmående son på Danderyds sjukhus.

Annons

Såväl mor som barn mår bra.” skriver kungahuset på sin hemsida.

- Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem, säger Prins Carl Philip.

Barnet väger 3220 gram och är 49 cm lång.

Prins Carl Philip var med under förlossningen.

Foto: TT

Annons