Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip syns med okänd kvinna – prinsessan Sofia borta från bilden

02 okt, 2023, 11:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip hade sällskap av en okänd blond kvinna på Bokmässan.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia jobbar tajt ihop med sin stiftelse. Men när Carl Philip reste till Göteborg förra veckan var Sofia inte med på besöket.

Carl Philip fick representera prinsparet på egen hand – men inte utan uppbackning. Han hade en blond kvinna vid sin sida på bilderna från Bokmässan, en person som många inte kände igen.

WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrockBrand logo
WOW! Se Victorias & Sofias stilfulla klädkrock

Okända kvinnan med prins Carl Philip

Kim Waller och prins Carl Philip
Kim och Carl Philip gjorde mycket nytta på Bokmässan!

Kvinna i fråga heter Kim Waller och är generalsekreterare för Prinsparets stiftelse. Det har hon varit sedan 2020, då hon kom från bolaget Ungdomar AB för att hjälpa Carl Philip och Sofia att nå ut med sitt värdegrundsarbete.

Annons

Carl Philip och Kim var på Bokmässan för att diskutera dyslexi, ett tillstånd som prinsen själv lider av.

– Det är minst en elev per skolklass som har dyslexi och ändå är det få som vet vad det egentligen innebär. Prinsparets Stiftelse arbetar med att bredda normen och arbeta för att nyansera bilden av dyslexi där både utmaningar och styrkor lyfts fram. Oavsett om vi läser med ögonen, öronen eller med fingrarna, öppnar läsningen dörren till nya perspektiv. Vi vill dessutom skapa ökad trygghet i att kunna vara sig själv när man närmar sig läsandet, säger Kim om besöket.

Därför var prinsessan Sofia inte på plats

Många undrade nog varför Sofia inte var med sin make på Bokmässan. Vi vet att makarna gärna jobbar i par – men inte den här gången.

Faktum är att prinsessan haft oväntat få punkter på sitt schema den senaste tiden. Så här förklarar Margareta Thorgren, informationschef på hovet, saken:

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, säger Margareta till Svensk Dam.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Annons