Carl Philips viktiga budskap: “Dags att göra plats”

Carl Philips viktiga budskap:
Tidigare i veckan var prins Carl Philip på Arbetsförmedlingens seminarium Gör plats!. Där talade han om vikten att få fler personer med funktionsnedsättning i jobb.
Annons

I Sverige finns cirka 900 000 personer i åldrarna 16-64 år som lider av en funktionsnedsättning. Och inom denna grupp är arbetslösheten högre än i övriga befolkningen. Detta vill prins Carl Philip ändra på.

Annons

– Jag tror vi måste fråga oss gemensamt: har vi råd med detta? Har företagen råd att gå miste om värdefull talang? Har vi som samhälle råd att tacka nej till människors kompetens för att vi bara ser deras funktionsvariationer? Vi vet nog alla att svaret på de frågorna är nej, sa han under Arbetsförmedlingens  seminarium Gör Plats!.

Kampanjen Gör plats! startades av Arbetsförmedlingen för att få fler företag att anställa personer som lider av en funktionsvariation.

– Forskningen visar att arbetsgivare som inkluderar är både mer kreativa och mer lönsamma. Nu är det dags att vi agerar på den insikten. Det är dags att göra plats. Och börja se att olikheter är lika med styrkor, avslutade han.

Prins Carl Philip vid Gör plats!
Prinsen tillsammans med talare och arrangörer på seminariet “Gör plats!”.

På Prinsparets Instagram publicerade Carl Philip en bild från dagen:

“Igår var jag på “Gör plats!” som är Arbetsförmedlingens initiativ för en mer inkluderande arbetsmiljö för personer med funktionsvariationer. Ett viktigt initiativ! Det är dags att vi ser att olikheter är lika med styrka”.

Även Carl Philips svåger prins Daniel jobbade denna dag. Han var på plats i Linköping där han träffade studenter från Berzeliusskolan och Linköpings universitet för att prata om sina erfarenheter av att driva företag. Entreprenörerna Jessica Schultz, Erik Fjellborg och Jessica Löfström från Prins Daniels Fellowship gjorde prinsen sällskap på scen.

Prins Daniels Fellowship.

Läs också:

Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures, Anna Nilsen/Linköpings universitet, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Carl Philips viktiga budskap: “Dags att göra plats””

 1. Bror skriver: 8 november, 2018

  Till skillnad från åtskilliga andra i kungliga hus är både Carl Philip och Daniel synnerligen trovärdiga i sina respektive engagemang utanför det kungliga protokollet. De vet vad de talar om! Och i Carl Philips fall gör han det av många gånger bitter erfarenhet. Sådant imponerar!
  Daniels ansträngningar att entreprenörfrälsa Sverige ända in i småföretagarhimlen saknar (tyvärr) stöd i beprövat vetande. Se på Grekland! Och inte blir det bättre av att ha Annie Lööf med i bakgrundskören. Men PEP är bra!


  1. josefin skriver: 8 november, 2018

   Intressant tanke Bror – pa vilket sätt menar du att CP har bitter erfarenhet av att sta utanför arbetsmarknaden?


 2. gunda skriver: 8 november, 2018

  denne nye layouten synes jeg er helt håpløs. vi ble også for år siden lovet like knappen tilbake


  1. Fröken skriver: 8 november, 2018

   Instämmer. Svårt att skilja svar och kommentar t.ex. En och samma “gröt”.


  2. Marie S. skriver: 8 november, 2018

   Här behövs inga tramsiga knappar hit och dit det går utmärkt utan.


  3. Desirée skriver: 9 november, 2018

   Ja, verkligen!


  4. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 9 november, 2018

   Gunda
   Jag tycker tvärt om att sidan blivit mycket lättare att hitta på.
   Däremot GILLA-knapparna, ja – dem har vi blivit lovade i flera år nu…likaså behövs så klart ANMÄL-knappar, automatisk moderering här precis som på andra åsiktsforum!


 3. Marie S. skriver: 8 november, 2018

  Mycket bra engangemang av dem båda. Man kan ju även hoppas att Arbetsförmedlingen gör en ordentlig satsning i hela landet för att hjälpa till.


 4. Gunvor skriver: 9 november, 2018

  Jo vad ska hända alla arbetslösa vilka pensions pengar finns att spara av.du får ett jobb när du är 30 plus.alla yrkesutövare är överbelastade.varför inte låta dom arbetslösa ingå i en pool och avlasta olika yrkesgrupper.och samtidigt ge plats till nya arbetssökande som inte är registrerade än.pengarna betald ju på ett eller annat sätt ändå.bra initiativ Carl Filip.


 5. Helene skriver: 9 november, 2018

  Gunvor, kan du utveckla din tanke på att arbetslösa skall kunna gå in ock avlasta olika yrkesgrupper? –I de allra flesta yrken krävs kompetens.


 6. T skriver: 10 november, 2018

  En smula snusförnuftigt tal tycker jag, men definitivt ett positivt steg i att försöka göra något gott, i de väldigt få engagemang han gör.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar