Prins Charles första reaktion efter skandalintervjun: "Vilken skam"

Prins Charles har bjudit på sin första reaktion efter Oprah-intervjun med prins Harry och Meghan Markle.

Meghan Markle och prins Harry slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey och försatte nästan ögonblickligen den brittiska kungafamiljen i blåsväder.

Det var en öppen och ärlig intervju, ett slags uppgörelse med Buckingham Palace. Bland annat fick den blivande kungen, prins Charles, sig en släng med sleven. Att det var hans egen son som höll i nämnda slev sårade nog extra mycket.

Prins Charles svar efter prins Harrys och Meghans intervju

Prins Charles och prins Harry och Meghan Markle

Prins Charles blev verkligen utpekad av prins Harry.

Harry och Meghan valde att lägga sina kungliga plikter åt sidan och flytta permanent till USA. I processen har hans relation med pappa prins Charles tagit en smäll, avslöjade Harry. Charles slutade vid ett tillfälle svara i telefon när hans son ringde.

– Det är mycket vi måste jobba med där. Jag känner mig riktigt sviken, för han har varit med om något liknande. Han vet hur den smärtan känns och Archie är hans sonson. Jag kommer alltid att älska honom, men det har gjort väldigt ont. Och jag kommer att fortsätta att prioritera att vi ska rädda den relationen, sa Harry i intervjun.

Hur reagerar då Charles på detta? Jo, med tystnad. Charles gjorde ett representationsbesök på ett vaccinationscenter i Jesus House Church i norra London. Han fick frågor från reportrar om Oprah-intervjun men vägrade svara, vilket man kan se i klippet nedan.

Britain's heir-to-the-throne Prince Charles made his first public appearance since Meghan and his son Prince Harry's interview with Oprah Winfrey and didn't comment when asked about it https://t.co/GtMI3FNKjb pic.twitter.com/WXUYx80O1e

— Reuters (@Reuters) March 9, 2021

Charles reaktion har inte tagits emot speciellt väl på de sociala medierna.

"Vilken skam", skriver en användare på Twitter.

"Jag tycker att han borde ha kommit dit och varit förberedd på att svara", skriver en annan.

"Det här säger verkligen allt", skriver en tredje.

Så här svarar det brittiska kungahuset

Den brittiska kungafamiljen har dock inte varit helt tysta i frågan om Meghans och Harrys utspel. Igår kväll kom ett uttalande från Buckingham Palace:

”Hela familjen är mycket ledsna över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar.”

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen