Prins Charles i stor skandal – drottning Elizabeth får skämmas

Prins Charles och drottning Elizabeth

Prins Charles har blivit indragen i en stor skandal som sätter hela kungahuset i dålig dager.
Slå på ljud

Prins Charles har stått för sin uppsjö skandaler i sitt liv. Hans krackelerade äktenskap med prinsessan Diana inte minst, vilket följdes av en ganska publik affär med hans framtida fru, Camilla Parker-Bowles. Dessutom har han legat i öppen konflikt med sin son, prins Harry, som gick ut i en tv-intervju med Oprah Winfrey och berättade att hans pappa slutat svara honom i telefon.

Prins Charles i stor skandal – drottning Elizabeth får skämmas

Det har alltså funnits gott om tillfällen för drottning Elizabeth att ta sin förstfödde i örat. Och nu kan det behövas igen, trots att sonen i fråga har hunnit fylla 72.

Prins Charles och drottning Elizabeth

Prins Charles har gjort det igen!

Vad som har hänt? Jo, prins Charles närmaste man, rådgivaren Michael Fawcett har tvingats avgå efter att ett läckt brev visar att han har erbjudit en man vid namn Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz en adlig titel och brittiskt medborgarskap – gentemot betalning.

Det är den brittiska tidningen Daily Mail som lyckades gräva fram brevet, som självfallet skapat stor skandal i Storbritannien. Enligt samma tidning har avslöjandet om Michael Fawcett försatt Charles i chock. Michael är inte bara en rådgivare till prinsen, utan också en god vän.

Michael har jobbat med Charles välgörenhetsorganisation, The Prince’s Foundation, men har tvingats kliva åt sidan. Nu ska saken utredas av de brittiska myndigheterna.

– Michael fixar in pengarna och får saker att hända, så prinsen känner att han behöver honom, men jag har aldrig gillat honom. Vad som är ännu viktigare i ärendet är att Michael utgör en säkerhetsrisk när det gäller prinsens rykte, säger en person som brukade jobba inom det brittiska hovet till Daily Mail.

Nu väntar spända månader för både prinsen och drottningen, som inte vill att skamfläcken på kungafamiljen ska växa sig ännu större.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket