Prins Charles och Camilla på kontroversiellt besök

Häromdagen anlände prins Charles och makan Camilla till Kuba, det var allra första en brittisks kunglighet satt sin fot på det kommunistiska öriket.

Hans mamma drottning Elizabeth besökte aldrig landet, i stället blev Storbritanniens kommande kung prins Charles och hans maka Camilla som nu blev de första brittiska kungligheterna att besöka Kuba.

Brittiska tidningar skriver spaltmeter om besöket som inte är helt okontroversiellt. USA har ju åter frostiga relationer med det kommunistiska landet, men för britterna verkar det nu som man släppt på restriktionerna och att man verkligen sett fram emot det kungliga besöket.

Prins Charles och Camilla

Prins Charles och Camilla kommer dock inte att möta Raul Castro, bror till den legendariske Fidel. Däremot kommer prinsparet att träffa den nuvarande presidenten Miguel Diaz-Canel under en officiell middag.

Poet och politiker

Det första paret gjorde när de landat var att besöka revolutionshjälten Jose Martis grav för att lägga ner en krans, som ni ser på bilden här nedan. De besökte sedan ett museum som skapats kring Marti och hans person. Marti som avled 1895 var både politiker, journalist och poet.

Prins Charles och Camilla på Kuba.

Paret kommer även att besöka medlemmar från bandet Buena Vista Social Club i deras inspelningsstudio i Havanna. En grupp musiker som de bägge lär älska att lyssna på.

Ska lyssna på favoritbandet

Innan de landade på Kuba hade Charles och Camilla besökt att antal karibiska öar som St Kitts, Nevis, Grenada, St Lucia och St Vincent.

Här ovan ser ni Camilla och Charles under sitt besök på den färgglada ön Grenada som de ju besökte innan Kuba.

Det råder ingen tvekan att prins Charles fått allt mer ansvar från sin mor drottning Elizabeth som av förklarliga skäl inte längre reser iväg på officiella uppdrag till fjärran länder. Hon fyller ju ändå 93 i april. Nu är det i stället prins Charles som sätter agendan.

Foto: TT

Drottningen Elizabeth ryter till: “Nu får det vara nog”

Drottning Elizabeths mystiska hand skapar oro

92 år och ryttare – utan hjälm! Se bilderna på Elizabeth som förvånar

Här är Charles skämt som får Lionel Richie att kikna av skratt