Prins Charles överraskning till George – skogstokigt eller roligt?

Prins George på bröllop.

Vad köper man till sitt första barnbarn, när han eller hon bokstavligen redan har allt? Vi vet!

När prins Charles skulle överraska sitt barnbarn på femårsdagen funderade han länge och väl. Vad skulle han ge? Hans barnbarn skulle fylla fem år och det var dags att införskaffa en lämplig present.

Prins Charles.

Det skulle bli ett familjärt kalas hemma hos William och Kate. Tårta och ballonger gillar prins George Alexander Louis av Cambridge, som föddes 22 juli 2013 på St Mary’s Hospital i London. Han är nummer tre i det brittiska samväldets tronföljdoch är storebror till prinsessan Charlotte av Cambridge och prins Louis av Cambridge. Presenthögen var enorm. Charles gåva skulle visa sig bli så mycket ovanligare än de saker som han redan fått.

Läs mer: Prins William berättar om vardagslivet med George, Charlotte och Louis

Prins George som brudnäbb.

Mjukdjur och leksaker var aldrig aktuellt att ge bort, eftersom farfar Charles hade sett vilket överdåd att dessa ting som finns på Kensington Palace. I lille Georges barnkammare hittar man redan det mesta som en liten femåring vill ha och behöver.

En egen skog!

Men plötsligt fick prins Charles en strålande idé! Varför inte ge barnbarnet en egen skog! Sagt och gjort. Det har tagit ett tag innan farfar kunde infria sin gåva. Men nu har den miljöintresserade prinsen av Wales planterat dussintals träd i en hage för att fira George födelsedag. Många köper en andel av regnskogen och ger bort. Det finns ju sådana välgörenhetsgåvor. Men är man kunglig kan man alltså plantera egna träd. Det tar ett tag för dessa att växa upp. Men kanske är det en hel djungel tills prins George blir stor!

Prins George

I en ny BBC-dokumentär berättar prins Charles:

– Det här är Georges skog. Jag planterar löpande så länge jag kan.

Prins George med mamma Kate och lilla Charlotte.

Det ryktas också om att Williams och Kates son blev glad. Alla ni som läst boken ”Den hemlighetsfulla trädgården” vet hur spännande det är för barn med blommande växter, träd och stockar. Speciellt charmigt är det ju att ha en egen skog. Hur många kan skryta med det? Om några år kanske det går att ha födelsedags-picknick utomhus bland Georges träd och grenar. Charles får väl ge en trädkoja i present när barnbarnet fyller sex!

Läs mer: Bildextra – Georges och Charlottes brudnäbbskaos

Foto: IBL