Prins Daniel får hemskt besked från Ockelbo och mamma Ewa Westling

prins daniel får hemskt besked från mamma Ewa Westling i Ockelbo

Efter månader av pandemi längtar prins Daniel, som många andra, efter sina nära och kära. Och situationen blir förstås inte lättare när prinsen nås av dystra besked från Ockelbo.
Prins Danel uttalar sig om coronakrisen
Slå på ljud

Just nu är det många som är oroliga för sina föräldrar. Prins Daniel är en av dem. Hans mamma Ewa Westling och pappa Olle Westling bor ju, som bekant, i Ockelbo och har varit tvungna att anpassa sitt liv för att inte smittas av coronaviruset.

Men den senaste tiden har det kommit oroväckande besked från tätorten i Gävleborgs län. Äldreboendet Bysjöstrands larmar nämligen om mer än 50 bekräftade covid-fall sedan den andra veckan i januari.

LÄS MER: Sofias bild väcker ilska – nu får hon en varning

Prins Daniel känner oro för mamma Ewa Westling i Ockelbo

Många av de boende hade vaccinerats vid tiden för utbrottet vilket kan ha gett mildare symptom, säger smittskyddsläkaren Shah Jalal till P4 Gävleborg.

– Trots stora insatser av alla våra medarbetare har viruset tagit sig in på Bysjöstrand, det visar på vilket lömskt och oberäkneligt virus det här är, säger Johan Callenmark, socialchef i Ockelbo kommun, till Arbetarbladet.

– Vi har en omfattande smittspridning i Ockelbo. Ju mer den finns i samhället, desto större risk är det att den tar sig in på boendet. Det är oberäkneligt och lömskt och man förefaller, i vissa fall, kunna bära det utan att känna nämnvärda symptom.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ändrar sin vardag

Rapporterna från Ockelbo och den ständiga oron för föräldrarna, som båda är över 70 år, tynger förstås prins Daniel. Han är en otroligt familjekär person som värnar om sina nära och kära. I vanliga fall åker kronprinsessparet ofta och hälsar på Ewa och Olle. Ockelbo är som en fristad där de kan koppla bort de kungliga plikterna och bara umgås som familj.

LÄS MER: Ari Behns sista tid i livet – dygnen som förändrade allt

LÄS MER: Stjärnorna på slottet-deltagarna och deras tragiska livsöden

LÄS MER: Carl Philip går emot kungen i känsliga frågan

Foto: TT