Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip går emot kungen i känsliga frågan

26 jan, 2021, 16:00 
Kungen och prins Carl Philip
Kungen och prins Carl Philip tycker helt olika i en väldigt, väldigt känslig fråga.
Annons
Kungens avslöjande kommentar i 19 år gamla klippetBrand logo
Kungens avslöjande kommentar i 19 år gamla klippet

Kungen och prins Carl Philip har såklart meningsskiljaktigheter som alla fäder och söner.

Men i en känslig fråga tycker far och son helt olika. Så pass olika att man undrar om det inte lett till heta debatter vid familjebordet, fler än en gång.

Prins Carl Philip går emot kungen

Sajten Fotbollsthlm.se gjorde nyligen en djupdykning i ett ofta omdebatterat ämne: vilket allsvenskt fotbollslag hejar kungen på? Men i reportaget framgick en kontroversiell sanning om en annan kunglig profil, nämligen prins Carl Philip.

Den kom från Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson.

– Carl-Philip är djurgårdare i alla fall. Han har varit här på Kaknäs med djurgårdströja, säger Bosse i texten.

– 2019. Det var en välgörenhetsgrej med Project Playground, de spelade en fotbollsmatch.

Men här har vi alltså en konfliktyta med kungen. Han är nämligen en trogen AIK:are – och supporterskapet är en väldigt känslig fråga för honom.

Kungen hejar på AIK

Kungen och prins Carl Philip
Kungen och prins Carl Philip kan inte enas i fotbollsfrågan.

Det framgår i boken "Victoria – prinsessan privat" av vår chefredaktör Johan T Lindwall. Här är ett parti som behandlar just kungen och hans känslor för AIK.

Annons

"Kungen tog en klunk av whiskyn. I bakgrunden hade han på P4 och sportsändningen. Favoritlaget AIK låg under mot Trelleborg. Kungen svor tyst samtidigt som han började grilla fläskfilén. Han hade varit trogen AIK-supporter sedan barnsben och hatade när de förlorade. Kungen skrattade för sig själv när han kom att tänka på en korkad reporter som han lurat en gång. Kungen hade fått frågan vilket hans favoritlag var i fotboll. ’Djurgården, naturligtvis’, hade kungen svarat och skrattat, eftersom han utgick från att reportern fattade att han skämtade. Alla visste ju att kungen höll på AIK. Dock inte reportern. Snart publicerades artikeln och all annan media hängde på. Kungen tycktes plötsligt hålla på Djurgården. En tidning konfronterade ledningen för AIK och undrade om detta innebar att kungen blev av med sitt hedersmedlemskap", skriver Johan T.

"Det tog nästan två år innan kungen lyckats döda historien Han höll på AIK – inte Djurgården. Bästa kompisarna Aje Philipson och Noppe Lewenhaupt hade haft mest roligt av alla åt historien. Vid varje herrmiddag hade Aje och Noppe stämt upp i olika hejarramsor för Djurgården. Kungen hade vid ett tillfälle blivit helt galen av ilska och slagit näven i bordet. Efter det sjöng inte Aje och Noppe längre några ramsor. Inte Djurgårdens i alla fall."

Annons