Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine i tuff situation – får hjälp av svågern Daniel i största hemlighet

25 feb, 2024, 08:00 
Prins Daniel och prinsessan Madeleine
Daniel som Madeleines riddare i nöden – prinsen har verkligen ställt upp för sin svägerska till prinsessa.
Annons
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Prins Daniel och prinsessan Madeleine har en alldeles speciell relation, mycket på grund av den sistnämndas roll i den förstnämndas kärleksliv.

Ja, det var ju faktiskt Madeleine som tipsade Victoria om gymmet Master Training, där kronprinsessan utöver träning också fick sin framtida man på fall.

Resten är, som man säger, historia. Och Daniel tvekar inte på att ställa upp för sin svägerska när hon är i nöd. Det har blivit tydligt.

Madeleine ryckt in för att hjälpa Daniel

Trots att 800 mil separerar Daniel och Madeleine har de en nära relation. Det ser man varje gång de är i samma sammanhang och tyr sig till varandra:

Annons
Prins Daniel och prinsessan Madeleine ler när de går bredvid varandra
Prins Daniel och Madeleine brukar ty sig till varandra, här på Solliden under en sommareftermiddag.Karin Törnblom/TT

Att så är fallet är inte konstigt. Madeleine var ju en av få som försvarade Daniel när han fortfarande hette Westling och inte ansågs vara tillräckligt bildad för att dejta vår kronprinsessa.

Något som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall går in på i detalj i boken Victoria: Prinsessa och mamma:

– Varje gång någon började prata illa om Daniel försvarade Madeleine sin storasysters val av pojkvän. Hon vägrade helt enkelt att låta alla kritiska människor och negativa rykten skada hennes syster. Hon hade sett hur Daniel på kort tid hade förvandlat Victoria, skriver Johan T Lindwall.

När Daniel efter mycket om och men till slut fick sin kronprinsessa visade prinsessan Madeleine sin lojalitet igen.

Annons

Kronprinsessmaken skickades nämligen till USA på utan Victoria efter bara ett och ett halvt år som prins, vilket såklart var nervöst.

Men han hade inget att oroa si över. Vem dök inte upp vid Daniels sida under galaminglet i New York, om inte USA-bon Madeleine?

Prinsessan Madeleine och prins Daniel på röda mattan
Prinsessan Madeleine ställde såklart upp när svågern var på sitt första solo-uppdrag i USA.JESSICA GOW / TT

Så att Daniel vill återgälda Madeleine är inte konstigt. Och på prins Carl Philips och Sofias bröllop fick han en utmärkt chans...

Daniel återgäldar tjänsten på rörande vis

När Carl Philip och Sofia skulle säga "ja" till varandra den där sommardagen 2015 var Madeleine höggravid, men tänkte inte låta sig stoppas.

Nej, efter att ha konsulterat sin barnmorska som noterade att prinsessan var öppen tre centimeter valde hon att ändå delta på tvådagars festligheterna, men med en packad BB-väska redo.

Annons

Och det var nära att den behövdes. Madeleine hade nämligen värkar under den direktsända (!) bröllopsmiddagen och gjorde allt hon kunde för att bita ihop utåt.

Här var prins Daniel ett ovärderligt stöd:

– Jag hade Daniel till bordet, vilket var skönt, han hjälpte mig. Så jag kunde säga "Du, nu gör det rätt ont, nu får du prata så sitter jag och ler!" för det var ju en tv-sänd middag också, haha! Så jag kunde liksom inte sitta där och göra grimaser, sa Madeleine till Mama 2019.

Bara 40 timmar senare hade prinsessan sin nyfödde son, Nicolas, på sitt bröst. Så en minst sagt stark insats från Madeleine, som fick ett fint stöd från svågern Daniel.

Prinsessan Madeleine och prins Daniel skrattar med varandra under prinsparets bröllopsmiddag
En höggravid prinsessan Madeleine med värkar, och en hjälpsam prins Daniel.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons