Madeleines gest för Daniel – sa ifrån inför alla

Prinsessan Madeleine prins daniel

Foto: TT, Johan Söderlund.

TT, Johan Söderlund
När prins Daniel hade det som tuffast trädde prinsessan Madeleine fram och försvarade sin systers pojkvän!

Prins Daniel är i dag en älskad och respekterad kunglighet. Tillsammans med kronprinsessan Victoria utgör de ett riktigt power-par som tar sitt kungliga uppdrag på största allvar – och så klart bjuder de på en del skratt ibland!

Men så här har det inte alltid varit, verkligheten har sett helt annorlunda ut. Och det handlar om i början av Daniels och Victorias relation. Den föregicks nämligen av en stor kris, som dessutom påverkar kronprinsessparet än i dag.

”Daniel från Ockelbo var inte rätt för kronprinsessan Victoria”

Efter uppbrottet från Daniel Collert var det många som trodde att Victoria skulle träffa någon ur societeten. När det i stället blev känt att Sveriges kronprinsessa blivit kär i sin personlige tränare blev många chockade, även kungaparet.

LÄS MER: Victorias ärliga ord – om Daniels sjukdom

Enligt källor till kvällstidningen Expressen 2004 hoppades kungen och drottningen att Victorias och Daniels förhållande skulle ta slut, eftersom Daniel var inkompetent och hade en alldeles för låg allmänbildning, rapporterade tidningen då. Inte heller i Victorias vänkrets var man övertygad om att Ockelbosonen var rätt för kronprinsessan.

Inom Victorias vänkrets var man inte övertygad om att Daniel var rätt för henne.

Men det fanns ändå de som stöttade Daniel! En av dem var prinsessan Lilian som kom att bli ett jättestort stöd till honom. I boken Victoria: Prinsessa och mamma skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall bland annat om prinsens turbulenta tid och där framkommer att prinsessan Lilian inte är den enda som står upp för Daniel. Nej, det var flera som stod bakom honom och de fanns inom kungafamiljen.

Madeleine försvarar Daniel

– Men varje gång någon började prata illa om Daniel försvarade Madeleine sin storasysters val av pojkvän. Hon vägrade helt enkelt att låta alla kritiska människor och negativa rykten skada hennes syster. Hon hade sett hur Daniel på kort tid hade förvandlat Victoria, skriver Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine har alltid funnits där för sin svåger. Här tillsammans med Victoria och Daniel på Solliden sommaren 2009.

TT

Madeleine är den i den svenska kungafamiljen som inte räds att gå sin egen väg och säga vad hon tycker. Så att hon skulle hålla tyst om sin svåger, medan han fick ta emot kritik efter kritik, var något som Madeleine vägrade acceptera! Dessutom var det ju Madeleine som rekommenderade Daniel som personlig tränare till Victoria.

LÄS MER: Nya mardrömmen för prinsessan Madeleine

Och visst syns det att Madeleine och Daniel har en varm och nära relation i dag? Kanske är det tack vare att de har alltid har funnits där för varandra genom åren – ända från dag ett.

Foto: TT, Johan Söderlund/Svensk Damtidning.