Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel kan andas ut efter oron – stort glädjebesked i helgen

22 apr, 2024, 09:00 
Prins Daniel
Christine Olsson/TT
Prins Daniel kan andas ut – allt gick vägen!
Annons

Prins Daniel håller kronprinsessan Victoria högst – men han har fler kärlekar i livet. En går i gulsvart.

Det är ingen hemlighet att Daniel håller på AIK, i både hockey och fotboll. Han har sett till att passionen gått i arv också, genom att ta med både Estelle och Oscar på matcher, där han ifört dem matchande svartgula halsdukar.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset, har AIK-supportern Simon Strand sagt i en intervju med Svensk Damtidning.

Prins Daniel om semestern med Victoria och barnenBrand logo
Prins Daniel om semestern med Victoria och barnen

Prins Daniel andas ut efter oron – fick glädjebesked

I helgen var nerverna på helspänn för alla AIK-supportrar. Då skedde något som många fotbollsfantaster närmar sig med något slags hatkärlek: derbyn.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Le, Daniel, ni är derbysegrare!Christine Olsson/TT

AIK mötte sina absoluta värsta rivaler, Djurgården. Och tittar man de senaste åren har styrkeförhållanden mellan laget legat till Djurgårdens fördel. Många i AIK-leden ställde in sig på en tuff match, säkerligen Daniel också.

Annons

Samtidigt lider just Djurgården av osedvanligt dålig statistik i just derbyn. Statistik som försämrades än mer efter söndagens match.

AIK öppnade målskyttet i 57:e minuten när inhopparen Bersant Celina gjorde 1-0, hans första mål för klubben. 2-0 kom från nyförvärvet med det spektakulära namnet, Ioannis Pittas.

"En farhåga för prins Daniel

En stor skalp för AIK, som haft en oväntat stark inledning på den allsvenska säsongen.

Sportjournalisten Jonathan "Jaje" Larsson tror att Daniel gillar det han ser.

– Förra året hade AIK en riktig katastrofsäsong och många var rädd för mer av samma vara, det var säkert en farhåga för Daniel också. Men han och de andra har nog blivit positivt överraskade av starten. AIK är kanske inte världens roligaste lag titta på just nu, men de är väldigt effektiva. De är stabila helt enkelt, precis som prins Daniel själv, säger "Jaje".

Annons