Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Daniel konfronterad av sportstjärnan under mötet – ville ha svar: "Var sur"

08 okt, 2023, 09:00 

Prins Daniel fick ge svar på tal.

Annons

Prins Daniel är minst sagt en sportig prins, och det går i arv! Under lördagen dök han upp på läktaren inne på Friends arena ihop med prinsessan Estelle och prins Oscar för att heja fram favoritlaget AIK till vinst, i match mot Mjällby.

Och vinst blev det, 1-0, så Daniel och barnen passade på att gratta laget i omklädningsrummet efteråt. Men det fanns saker att reda ut...

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prins Daniel tog med sig barnen på AIK-match

Det är ingen hemlighet att prins Daniels hjärta slår lite extra hårt för just AIK. I alla år har han synts på deras matcher, givetvis med gulsvart-halsduk runt halsen, och gärna med barnen för att säkra lagets position i kungafamiljen.

Prins Daniel på läktaren under en AIK-match 2018
Prins Daniel var såklart där när AIK vann SM-guld 2018.

Det här är givetvis välkommet i Solnalagets supporterkrets. Att ha en kunglighet som går i god för ens lag är såklart toppbetyg.

Annons

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset, har AIK-supportern Simon Strand sagt till Svensk Damtidning.

När AIK hade chansen att kamma hem en viktig vinst i Allsvenskan mot Mjällby såg Daniel alltså till att åka den korta bilturen från Haga till Friends för att visa sitt stöd.

AIK-stjärnan konfronterar prins Daniel efter besvikelsen

Efter matchen passade Expressen på att ta sig ett snack med laget och höra om det kungliga mötet.

– Han stöttar oss och vi har träffats förut. Alex var sur för att han inte var bjuden på födelsedagsfesten, berättar Anton Salétros.

Lagkaptenen Alexander Milosevic var alltså aningen besviken på prinsen, som fyllde år den 15 september. Men ingen inbjudan trillade ned i Milosevics brevlåda, och han tog saken i egna händer:

– Det var trevligt med besök. Men jag är lite besviken på prins Daniel. Han fyllde år och vi skickade en hälsning men sen bjöd han mig aldrig på festen, så jag sa det till honom.

Daniel hade ett diplomatiskt svar, på den skämtsamma konfrontationen:

– Han sa att han såg hälsningen för sent.

Foto: TT

Annons