Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Daniel lämnar Haga – hovets besked

06 nov, 2023, 23:00 

Prins Daniels nya beslut.

Annons

Höstlovet är slut, och det är dags att byta tofflorna mot finskor. Detsamma gäller kungafamiljen, som nu återgår till jobbet med full fart.

Prins Daniel i synnerhet har ett fullspäckat schema. Han börjar omedelbart – med att lämna landet och Haga slott.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Prins Daniel lämnar Haga – åker till Norge

Enligt den officiella kalender som hovet uppdaterar regelbundet ska prins Daniel nämligen på en två dagar lång resa till Norge. Det är en entreprenörsresa ihop Prins Daniels Fellowship som för honom till grannlandet.

Daniel ser säkerligen mycket framemot resan, eftersom han får ägna två hela dagar åt det han brinner för allra mest – ung företagsamhet.

Prins Daniel är hedersordförande, och mycket involverad i projektet. Han åker gärna ut till skolor med andra engagerade för att inspirera unga. De har totalt träffat över 20 000 elever och studenter!

Annons

Målet är ju att få fler unga att våga ta klivet och välja entreprenörskap, och att främja en mer tillåtande attityd när det kommet till risk och misslyckande.

Prins Daniel om livet som entreprenör

Daniel har ju minst sagt egen erfarenhet av att driva företag, och vet vad som krävs för att lyckas i en bransch som kan kännas lite läskig för utomstående.

Han drog ju igång gymmet Master Training, som är en exklusiv träningsanläggning på Östermalm. Det var här han träffade Victoria, efter att systern Madeleine rekommenderat honom som personlig tränare.

– Jag hade själv inte särskilt mycket kunskap om hur det var att driva företag när jag började. Jag är inte heller helt säker på att det hade hänt om jag inte hade varit omgiven av flera duktiga företagare som uppmuntrade mig. En lärdom jag har tagit med mig är att småföretagare måste vara beredda på att göra allt, från stort till smått och särskilt i uppstarten, har prins Daniel berättat för Svensk Damtidning.

Prins Daniels gym, Master Training
Prins Daniels gym.

Foto: TT

Annons