Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel plötsligt sjuk! Hovet berättar om sjukdomsläget hemma på Haga

02 sep, 2021, 06:15 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
Prins Daniel sjuk – dök inte upp vid kronprinsessan Victorias sida som planerat

Daniel har blivit sjuk och kan inte närvara vid de planerade besöken i Lycksele, Umeå och Skellefteå nu i veckan. Nu berättar hovet hur han mår.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?

Kronprinsessan Victoria gjorde ståtlig entré vid Sametingets högtidliga öppnande under onsdagen. Men prins Daniels saknades. Han har blivit sjuk och tvingades ställa in den efterlängtade resan till Lycksele, Umeå och Skellefteå, som varit planerad sedan länge.

Nu berättar hovets informationschef Margareta Thorgren hur prinsen mår just nu.

– I förrgår kände prinsen en lätt förkylning. Det är vanligt så här års när barnen börjar förskola och skola. Prinsessan Estelle och prins Oscar var förkylda i förra veckan. Prinsen mår bra men av respekt för de människor som kronprinsessparet skulle möta så valde prinsen att stanna hemma, säger hon.

kronprinsessan victoria

Men eftersom det handlar om en lättare förkylning så kommer det inte bli några ytterligare förändring i Daniels program den närmaste tiden, förklarar Margareta Thorgren.

Kronprinsessan avslutade dagen med att besöka restaurang Tonka i Umeå, med den bästa utsikten över Umeälven. Och nu vet vi alltså varför prins Daniel valde att stanna hemma på Haga.

Foto: TT

Annons